Pokrenuta “Kuhinja solidarnosti NS”

“Kuhinja solidarnosti NS” pokrenuta je zajedničkim snagama Združene akcije Krov nad glavom Novi Sad, Omladinskog centra CK13 i aktivista koji na volonterskoj bazi kuvaju hranu kojom se pomaže najugroženijim delovima stanovništva u našem gradu.

Formiranje ovakve inicijative vidimo kao udruživanje prirodnih saveznika sa zajedničkim ciljem. Kuva se u Otvorenoj kuhinji CK13, koja već skoro deset godina funkcioniše na principima solidarnosti i samoorganizovanja, a obroke ugroženima distribuiraju aktivisti i aktivistkinje Krov nad glavom. 

Prve porodice kojima smo nosili hranu bile su one koje su se javile na stranici Združene akcije tokom vanrednog stanja tražeći pomoć u vidu hrane i higijene. Ohrabrujemo sve kojima je ovakva pomoć potrebna, a do kojih ovaj poziv dođe, da nam se slobodno jave. Takođe, svi vi koji želite da se priključite akciji možete poslati poruku na fejsbuk stranicu Crne kuće, bilo da želite da se priključe kuhinjskom timu, donirate namirnice ili pomognete na neki drugi način. Ukoliko želite da se uključite u distribuiranje obroka, ili ako znate ljude kojima je hrana potrebna, pišite na stranicu ZA Krov nad glavom Novi Sad.

Planiramo i proširenje aktivnosti, ali to je direktno uslovljeno vašim donacijama i brojem volontera/ki koji učestvuju u različitim segmentima ove akcije. Na taj način ćemo moći da se rotiramo i u kuvanju, nabavci namirnica i distribuciji hrane. Naš cilj je da ova akcija bude održiva na duže staze i da postane sastavni deo života ovog grada.

NIKO GLADAN!

Kuhinja solidarnosti NS 
Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad
Omladinski centar CK13

Račun za vaše dinarske donacije:

325-9500700045352-36 (Vojvođanska banka)

Svrha uplate: Kuhinja solidarnosti NS

Primalac: Udruženje građana “Omladinski centar CK13”
Vojvode Bojovića 13, Novi Sad

Šifra plaćanja: 289 


uplatnica