CK13 partner na projektu “POJAM- Partnerstvo za održivo jačanje aktivizma mladih”

POJAM – Partnerstvo za održivo jačanje aktivizma mladih ima za cilj da ojača ulogu mladih u direktnom uticaju na politike koje se na njih odnose, kao i da im omogući razvoj veština koje će im olakšati odgovorno i aktivno učestvovanje u društvu, ali i da ih motiviše za razvoj vlastitih projekata i inicijativa. 

Vodeći se idejom povezivanja civilnog društva, inicijativa mladih, studentskih i srednjoškolskih organizacija, kao i idejom unapređenja međusektorske sinergije, mladima će se omogućiti održivi prenos znanja u području zagovaranja i njihove samooorganizacije pomoću sedmodnevne aktivističke škole i pratećeg inovativnog edukacijskog sadržaja online. Uz to, projekat donosi nove inovativne metode, podižući kvalitet rada s mladima pomoću metodoloških priručnika i inovativnih digitalnih rešenja.

Prošle nedelje održali smo kick off sastanak ovog projekta, vodeći računa o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, te je sastanak održan preko ZOOM platforme, umesto uživo u Zagrebu, kako je prvobitno planirano.

Ovaj projekat osmislile su i sprovodiće četiri organizacije civilnog društva iz Hrvatske, Srbije i Slovenije: Inicijativa mladih za ljudska prava (Hrvatska), Gong (Hrvatska), Danes je nov dan  (Slovenija) i Omladinski centar CK13.

Projekt se sprovodi u okviru programa Erasmus+ Ključna aktivnost 2  – Strateška partnerstva u oblasti mladih.

Gong-logo

DJND-logo-2

CK13-logo_png-1
Erasmus +

Sufinansirano sredstvima programa Evropske unije Erasmus+ / Co-funded by the
Erasmus+ Programme of the European Union