Aktuelno

Poziv za urednice i urednike Art bioskopa

Paket aranzman

Pozivamo sve zainteresovane da postanu deo našeg volonterskog kolektiva u okviru kojeg se organizuju filmski ciklusi našeg centra. Poziv je otvoren za mlade osobe koje žele da sa nama i širom zajednicom podele svoja znanja i interesovanja iz oblasti umetničkog filma.

Za konkurs se možete prijaviti popunjavanjem jednostavnog formulara preko ovog linka. Rok za prijave je 24. januar do 12h.

Art bioskop CK13 je otvoreni mesečni filmski program koji se, kroz posebno koncipirane cikluse filmova – istorijske, kulturološke i umetničke vrednosti, kontinuirano održava u Omladinskom centru CK13 od marta 2012. godine. Program je pokrenut s idejom da se da alternativa dominantnoj filmskoj kulturi komercijalnog filma i povremenim festivalskim filmskim programima, kao i da se što šira publika senzibilira za umetnički film.

Zamišljen kao mesto prikazivanja filmskog nasleđa i savremene filmske produkcije koja ne može da se vidi u repertoarskim bioskopima, Art bioskop CK13 nastoji da doprinese rešenju problema prikazivanja umetničkog filma i osigura dostupnost svetske filmske baštine što većem broju ljudi. Kao takav, predstavlja jedinstveni prostor kritičkog mišljenja o filmu i cilj mu je da podstakne na slobodan i aktivan teorijski i kritički odnos prema filmu.

Art bioskop CK13