Alternoon030820

ALTERnoON ► Andergraund letnji bioskop▲ at CK13

03/08/2020
20:30 - 22:15


ALTERNOON je filmski serijal koji se održava u Omladinskom centru CK13 na svake dve nedelje. Akcentujemo andergraund filmska ostvarenja koja za tematiku imaju DIY kulturu i bave se samom alternativnom umetnošću kao načinom mišljenja. Serijal Alternoon se radi isključivo u edukativne svrhe te je ulaz na sve projekcije besplatan.

21:00 ►DESOLATION CENTER
====================
Fantastična priča o underground festivalima u pustinji koji su kasnije inspirisali ‘Burning Man’, ‘Coachella’ i ‘Lollapalooza’ festivale. Priča prati grupu 80s alternativaca zaljubljenika u esktremnu i alternativnu muziku koji kreću sa organizacijom festivala usred pustinje. Za film, potpuno nestvarne priče, pričaju bendovi i pojedinci koji su nastupali na ovim ludim festivalima, poput: Einsturzende Neubauten. Boyd Rice, Minutemen, Sonic Youth, Survival Research Laboratories, Meat Puppets… Ovaj dokumentarac je potrebno gledati na velikom platnu. Dođite u baštu CK13 da uživamo u još jednom spektaklu.

The story of a group of 1980s punk artists who started organizing and playing desert shows that later inspired Burning Man, Coachella, and Lollapalooza.

režija: Stuart Swezey
trajanje: 95 min

* projekcija će biti bez titla (film je na engleskom)