Fluid Underground Danga Canabin

Fluid Underground + Danga + Canabin

23/11/2019
21:00 - 23:59


FLUID UNDERGROUND (Vlasotince) pioniri fuzz / stoner rock zvuka kod nas, dragulj južne pruge, u okviru svoje turneje nastupiće i u Novom Sadu.

Pored ustaljenog repertoara sačinjenog od vremešnih hitova sa prethodnih albuma (Napad i Prve Noći – 2010, Decembar – 2010, Amanet – 2015, Antimajka – 2017) i novijih singlova, bend će premijerno svirati i neke od pesama koje će se naći na novom albumu.

“Nova zvučna dimenzija“ je možda i najtačniji opis njihovog živog nastupa. Sve ono što je na studijskim snimcima postignuto, u živoj verziji je precizno naglašeno – od zverskog dijaloga na relaciji bubanj-bas, preko gitarskih dalekovoda, sve do vokala koji se vešto vozi kroz planove snažnih rifova. Gotovo bez predaha, i u strogom kapacitetu, deskripcija rock’n’roll-a, dobila je svoj novi epitet u Fluid Underground izvođenju. Vrhunac intenziteta nastupa verovatno je ostavilo izvođnje “Amaneta“ i “Prištine“. Dinamično i direktno. Božidarac na granici pucanja.”
Izvor: Hardwired Magazine

“Ova četvorka je jako usvirana i profesionalna, ako te aspekte njihove muzike dignu na viši nivo, popeće se u sam vrh srpske scene. Dobri vokali Miloša Petrenja, jako distorzirani, ali odmereni rifovi i interesantni aranžmani – to sve ima Fluid Underground. Najviše se izdvojila pred kraj njihovog nastupa pesma „Amanet“ čije je pauze i stajanja, promene i prelaze bend pogodio s velikom preciznošću.”
Izvor: Balkanrock

“Četvorka iz malog grada na jugu Srbije ovog proleća nam je podarila novi album naziva „Antimajka“. Bend Fluid Underground smo već više puta spominjali na našem sajtu i to, naravno, ne bez razloga. Jedan od ključnih motiva je to što su neosporno jedan od najkreativnijih i kvalitetnijih rokenrol sastava sa Balkana. Muzikom i te kako postepeno sazrevaju i pre svega osvajaju širu publiku u Srbiji, ali i u regionu.”
Izvor: Balkanrock

“Ako se već nakon prve pesme sa ovog albuma ne navučete i na bend i na ovaj album, savetujem vam da proverite sluh kod lekara. Album ima jednocifren broj pesama, i to je odlična stvar, jer ne stvara dosadu, ne žvaću se isti motivi i rifovi, i nema bespotrebnog rastezanja radi čistog popunjavanja prosečne dužine albuma. Tekstovi su i više nego dobri, bend je zaista potkovan na tom području. U stanju su da pevaju o čemu god zamisle, a da to kroz tekst ne pomenu ni jednom, ali slušalac ubrzo shvata šta su želeli reći.”
Izvor: HellyCherry

DANGA (Beograd) je bend koji stvara muziku pod jakim uticajem Sijetl scene devedesetih i bendova iz Srbije koji su uspeli da se približe takvom zvuku (Block Out, Bjesovi i sl). Danga u bukvalnom značenju predstavlja žig kojim se označavaju domaće životinje koje se spremaju za klanje, ali u nekom savremenijem konceptu simbolički može biti bilo koji tip označavanja u modernoj kulturi. To može biti marka odeće koju neko nosi, knjige koje čita, fakultet koji je izabarao da studira, muzika koju sluša i deli sa drugima. Bend trenutno radi na svom prvom EP izdanju koje će izaći početkom 2020. godine.

CANABIN (Novi Sad) je mladi Stoner / Doom bend. Od nedavno sviraju u novoj postavi, dodata je još jedna gitara i sada imaju i vokal. Neprestano rade na usavršavanju svojih pesama tako da na svakom nastupu uvek možemo čuti nove momente.

Cena karte za ovaj koncert biće 300 dinara. Kupovinom karata za koncerte u CK13 podržavate izvođače i nezavisnu muzičku scenu.