KNG benefit

Novi Sad ZA Krov nad glavom

08/11/2019
21:00 - 23:59


Drugarice i drugovi, komšije i sugrađani, Novi Sade!
Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad vas poziva na benefit svirku “Novi Sad ZA Krov nad glavom”, u petak, 8. novembra u Crnoj kući.

Nastupaju novosadski bendovi:
The BOMBER
Still Bleeding
DISTORZIJA MOTORNE TESTERE

Kupovinom karte od 300 dinara podržavate rad Združene akcije. Osim za pomoć porodicama kojima prete iseljenja ili su već iseljene, sredstva su trenutno potrebna i za sudske sporove. Zbog branjenja porodica od iseljenja, podnete su krivične i prekršajne prijave. Nadležne institucije su vrlo ažurne kriminalizujući solidarnost, ali trome i nezainteresovane kada je potrebno procesuirati napadače na članove Združene akcije Krov nad glavom.

Solidarna podrška stiže i od drugova iz AFA Novi Sad, na čijem će festivalu Ulice protiv fašizma #19, već sutradan, 9. novembra, u 18h Krov nad glavom biti gost sa filmom “Siromašni napolje”. Dođite na projekciju i diskusiju, a nakon toga i na još jednu svirku na kojoj ćete čuti: LAZY CLASS iz Varšave, BAMWISE iz Zagreba, beogradski bend Bronze i Pestarzt iz Sombora, i nakon četiri godine pauze novosadski bend The Bayonets.

Združena akcija “Krov nad glavom” je samorganizovani kolektiv koji ujedinjuje ljude u borbi na pravo za stanovanje, nastao 2017. godine. U Novom Sadu ogranak postoji od prošle jeseni, tako da je ova svirka i prilika da proslavimo prvu godinu lokalne borbe. Krov nad glavom se aktivno zalaže za zakonsko rešenje kojim jedina nekretnina koja je u funkciji doma ne može biti predmet prinudnog izvršenja. U toj borbi vrši se pritisak na sve one institucije i pojedince koji učestvuju u prinudnim iseljenjima. U dosadašnjoj praksi, Združena akcija sprečila je više od dve stotine iseljena. Krov nad glavom se zalaže za hitnu promenu Zakona o izvršenju i obezbešenju, ukidanje izvršitelja, zakonsku zaštitu jedinog doma, ali i veća ulaganja države u stambenu politiku. Svaki čovek ima pravo na dostojanstven život, a to znači da niko ne sme biti gladan i bez doma, nikome ne sme biti uskraćen pristup obrazovanju i zdravstvenim uslugama!

Ukoliko delite ove vrednosti, pozivamo vas na solidarnost sa ljudima čiji su domovi na meti izvršitelja, kao i sa članovima Krov nad glavom. Dođite na svirke i projekciju filma. Kupite majicu ili bedž. Slušajte dobar punk i hardcore. Pridružite se borbi. Zabavite se.

Bez doma niko!