Obuci Šodroš cover

Obuci Šodroš – otvaranje donatorske akcije

08/10/2020
19:00 - 20:00


U skladu sa volonterskim konkursom “Шта нам тешко”, u okviru projekta “Obuci Šodroš”, pozivamo vas na donatorsku akciju u CK13, koja će trajati od 8. do 31. oktobra u dvorištu Crne kuće.

Doniranjem svoje stare odeće učestvujete u realizaciji instalacije, čime imate priliku da ostavite trag na projektu, o kome ćete detaljnije čuti i videti u sklopu akcije prikupljanja.

Takođe, 21. oktobra, u sklopu događaja “Zajednička veganska večera”, imaćete priliku da neformalno razgovarate sa organizatorima i raspitate se o projektu.

Svečano otvaranje projekta će biti održano 13. novembra na Šodrošu.

O PROJEKTU:

“Obuci Šodroš” je volonterski projekat organizovan od strane 7 studenata različitih studija sa ciljem da se, putem privremene strukture, osvesti postojanje problema viška neupotrebljenih stvari, konkretno odeće u ovom slučaju. Struktura problema je bazirana na tome da je slabo vidljiva javna društvena odgovornost prema procesima prenamenovanja i ponovnog upotrebljavanja sirovine, te je motiv za ovakav projekat društvene i individualne prirode. Putanja duž Šodroša je izabrana kao lokacija intervencije iz razloga što je smatrana kao najmanje uređena lokacija, te iz tog razloga je ustanovljena kao pogodna podloga za isto. Sa ciljem prenošenja jasne poruke, projekat je osmišljen tako da pruža učestalost društva i individue prema kojoj je poruka i ciljana. Doniranjem svoje odeće pomažete u realizaciji te iste poruke, gde nakon istog se sva sredstva doniraju u humanitarne svrhe. Budi promena koju želiš da vidiš.

O KONKURSU:

Kroz program “Млади су закон 2020” organizovan je konkurs “Шта нам тешко”, gde se kroz finansijsku podršu ideja mladih (od 15 do 30) realizuju preko 150 omladinskih volonterskih projekata širom Srbije, u trajanju do decembra 2020. Konkurs realizuju “Млади истраживачи Србије” u partnerstvu sa “Покретом горана Војводине” iz Sremskih Karlovaca, “ЦеГраД” iz Obrenovca, “ТИМ 42” iz Leskovca i “EMPOWER” iz Požege, a finansira se od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.