Кареја цедуљица

Promocija knjige “Kako je jedna ceduljica srušila MUP”

22/06/2021
19:00 - 20:30


Објављена је друга књига Синише Јанковића – “Како је једна цедуљица срушила МУП”. Публикација је резултат вишегодишњег истраживања, а објављивање је реализовано у оквиру пројекта Владавина права (или политичке корупције) у Србији на примеру МУП-а. Ово је други део едиције која је започета насловом Очи у очи са политичком корупцијом

Пројекат је подржала Фондација за отворено друштво, Србија. Партнери на реализацији пројекта су и организације Народни Парламент из Лесковца и Грађанска акција Панчево.

Издавач публикације је панчевачка организација Институт за истраживање корупције Кареја.

На промоцији ће говорити аутор Синиша Јанковић и новинар Ненад Живковић.

Публикација није у продаји, дели се на промоцијама, али се заинтересовани могу јавити и на мејл адресу nvo.kareja@gmail.com

Удружење Кареја је невладино и непрофитно, основано ради истраживања корупције и других облика грађанског супротстављања корупцији. Циљеви Удружења су: истраживање корупције уопште, а посебно њеног најтежег облика – политичке корупције, унапређивање борбе против политичке корупције и других тешких облика корупције, едукација грађана о друштвеној опасности политичке корупције, а посебно младих о значају супротстављања корупцији и очување основних моралних вредности као основне људске вредности.

Синиша Јанковић је полицијски инспектор у пензији. У МУП-у је радио 31 годину, најдуже на пословима сузбијања привредног криминалитета. Био је члан радне групе МУП-а која је истраживала 24 спорне приватизације. На Правном факултету Универзитета Нови Пазар био је асистент на предмету привредни криминалитет.  Председник је УО Удружења Институт за истраживање корупције Кареја.