Zoran Bar cover

Promocija zbirke priča “Svirepi pisci” Zorana Bara

28/09/2021
20:00 - 21:00


Pozivamo vas na promociju zbirke kratkih priča “Svirepi pisci” autora Zorana Bara, koja će se održati narednog utorka, 28. septembra od 20 časova u Omladinskom centru CK13.

Knjigu je ove godine objavila izdavačka kuća Čigoja, a u pitanju je njegova druga zbirka priča. „Svirepi pisci” sadrže ukupno 32 priče, fokusirane ka traženju odgovora na pitanje da li zaista živimo u svetu zaštitnički nastrojene političke korektnosti i autentičnih ličnih sloboda, ili je to tek fasada ispod koje se nalazi ista „svirepost” kao u periodu čovekovih prapočetaka. I da li je osim dekorisane forme, istinski promenjena i njegova suština?

Zoran Bar je rođen 1987. godine, po formalnom zanimanju je psiholog i psihoterapijski savetnik, a po neformalnom zaljubljenik u književnost i kinematografiju. Živi i stvara u Beogradu.

Svoje prozne radove Bar je objavljivao u više desetina zbornika, kao i na mnogobrojnim portalima za kulturu i umetnost. U oktobru 2017. objavio je prvu zbirku kratkih priča „Valovi uzaludnosti”, koja je promovisana na beogradskom Sajmu knjiga, gde je osvojila prvo mesto na IX konkursu za književnu nagradu „Pegaz”.

Uprkos značajnim strukturalnim i tematskim razlikama, ono što je zajedničko kod obe zbirke jeste oslikavanje psihološkog profila savremenog čoveka; jezgrovit prikaz njegovih snaga i slabosti; bavljenje pitanjem budućnosti kojoj stremimo; i najvažnije, isticanje značaja povratka drugome i samom sebi.

Osim autora, u promociju će učestvovati i Stevan Stančević i Milena Nikolić.