Solidarni bazar 2

Solidarni bazar #2

06/02/2021
11:00 - 18:00


Solidarne drugarice vas pozivaju na Solidarni bazar 2 koji će se održati u subotu, 6. februara od 11 do 18č u prostorijama Omladinskog centra CK13.

Solidarom akcijom “Jakna srce greje” prikupile smo i distribuirale veliku količinu praktične zimske odeće beskućnicima i socijalno ugroženom stanovništvu Novog Sada. Međutim, tokom akcije dobile smo i odeću neadekvatnu za ulične uslove života i zimu. U nadi da će i ova odeća pronaći svoj dom, u solidarnom duhu, organizujemo ovaj događaj.

Događaj je namenjen svima koji na ovaj način mogu i žele da podrže rad Kuhinje solidarnosti NS, kao i svima onima koji na drugačiji način ne mogu da priušte garderobu.

Prikupljene donacije usmerićemo Kuhinji solidarnosti NS koja svakog utorka kuva obroke za ugrožene ljude Novog Sada.

Donacije su bazirane na principu “svako po mogućnostima” – kome je odeća potrebna, a ne može da je priušti, ne mora da je plati. Ko ima manje, može dati manje; oni koji imaju više, mogu dati malo više. Donacija se zasniva na poverenju, zavisno o samoproceni i finansijskim mogućnostima svakoga od nas.

*Događaj organizujmo u skladu sa merama zaštite u cilju zaštite zdravlja svih nas.

KUHINJA SOLIDARNOTI NS je aktivistički kolektiv koji obezbeđuje i distribuira sveže kuvane obroke, kao i druge vrste pomoći onima kojima je to najpotrebnije – nezaposlenima, beskućnicima, siromašnima.

Kuhinja solidarnosti NS je nastala s ciljem da ukaže i odgovori na društveni problem siromaštva i hitne potrebe pojedinaca i porodica u novoj situaciji koja je dodatno izložila siromaštvu, nejednakosti i ugroženosti ljudskih prava sve veći broj ljudi.

Zahvaljujući volonterskom angažmanu, udruženoj i solidarnoj podršci Crne kuće, ZA Krov nad glavom NS i donacijama građana, od maja 2020. Kuhinja solidarnosti NS pruža podršku u vidu pomoći u hrani i osnovnim životnim potrepštinama svima kojima je podrška potrebna.

Kuhinja solidarnosti NS radi na nedeljnom nivou – svakog utorka od 9 do 15č – kao otvoreni kolektiv – dobrodošao je svako ko želi da pomogne, a načini su razni – od nabavke namirnica i kuvanja do prevoza i distribucije obroka.