jakna srce greje cover

Solidarnost sa beskućnicima

18/11/2020
19:00 - 20:00


Solidarne drugarice pozivaju na solidarnu akciju za beskućnike Novog Sada koju će predstaviti u sredu, 18. novembra tokom Zajedničke veganske večere u CK13.

Zima dolazi i potrebno je osigurati toplu odeću i obuću za naše sugrađane koji žive na ulicama ili javnim prostorima bez skloništa koje bi se moglo smatrati domom.

Sve dok ne izgradimo društvo u kojem će svako imati mesto koje će nazvati domom, ono što možemo da učinimo je da pokažemo solidarnost sa onima koji su zbog životnih neprilika ostali bez doma, bez krova nad glavom.

Kako možete da pomognete?

Uključite se u solidarne akcije koje organizujemo!

#JAKNA SRCE GREJE – prikupljanje zimske odeće i obuće

Toplu i upotrebljivu odeću i obuću: zimske jakne i kapute, džempere, prsluke, pantalone, cipele, patike, čizme i ćebad možete doneti u prostorije Omladinskog centra CK13 (Vojvode Bojovića 13) svakog radnog dana od 12 do 20č.
Akcija traje do 25. novembra.

#ŠTRIKANJE ZA BESKUĆNIKE – solidarna akcija štrikanja kapa, šalova i rukavica

Ako znate da štrikate i želeli biste da se uključite u solidarnu akciju štrikanja kapa, rukavica i šalova za beskućnike, javite nam se!
Mi ćemo donirati vunu a vi donirajte svoje vreme za štrikanje kako bismo zajedno olakšali najhladnije dane u godini beskućnicima Novog Sada.

e-mail: solidarnedrugarice@gmail.com
telefon: 063/709-56-15 (svakog dana od 10 do 16č)
instagram.com/jakna.srce.greje

Akcija traje do 7. decembra

#beskućništvosemožedogoditisvakom
#solidarnostsabeskućnicima

…………………………………………………………………………
#ŠtaNamTeško volontersku akciju “Jakna srce greje” organizuje grupa “Solidarne drugarice” u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Centrom za građansko delovanje, Timom42, Empower-om i Pokretom gorana Vojvodine. Ova akcija je finansirana kroz program “Mladi su zakon” Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.