OK-logo

Zajednička veganska večera i akcija “Obuci Šodroš”

21/10/2020
19:00 - 21:00


Pridružite se pripremi hrane od 15 časova ili dođite na zajedničku vegansku večeru u 19č.

U Otvorenoj kuhinji pripremamo vegansku hranu, jer proizvodnja i upotreba životinjskih proizvoda kao što su meso, mleko i jaja, podrazumeva porobljavanje, prisilno razmnožavanje, mučenje i egzekuciju životinja, eksploataciju prirode i zagađenje životne sredine. Pripremamo zajedničke večere sredom i kao priliku da se ljudi međusobno druže i upoznaju.Događaj je namenjen svima koji žele da probaju raznolika veganska jela, da se priključe zajedničkoj pripremi veganske hrane, da saznaju više o veganstvu, susretnu se i razgovaraju sa ljudima sa kojima će sesti za isti sto.

Takođe, grupa mladih entuzijasta vas poziva da se pridružite volonterskoj akciji Obuci Šodroš, koja je deo konkursa ‘’Šta nam teško’’. Akcija je počela 8. oktobra i zatvara se krajem meseca, a podrazumeva sakupljanje odeće za izgradnju umetničke instalacije, gde će deo odeće otići u dobrotvorne svrhe.

Prilikom ove akcije, koja podstiče angažovanje cele lokalne zajednice, možete i vi sami učestvovati na izgradnji umetničke instalacije. Sve što je potrebno da uradite jeste da donirate staru odeću.

DONIRANJE ODEĆE:

–> donirajte staru, nosivu ili trošnu, tanku ili debelu odeću —> deo odeće ide u humanitarne svrhe, dok će drugi deo otići na izgradnju umetničke instalacije

–> odeću možete donirati u periodu od 17 do 21h, bilo kojeg dana u oktobru, u dvorištu Crne kuće

—> poželjna je i donacija stare posteljine, ćebadi, tkanine i drugih sličnih materijala

—> zimska odeća je dobrodošla, i ona će otići u dobrotvorne svrhe

Još jednom vas podstičemo da budete deo ovog projekta, koji svojom idejom želi da uključi sve one koji izražavaju želju da doprinesu lokalnoj zajednici.

Vrata su vam širom otvorena!