Aktuelno

Saopštenje fondacije SHL povodom presude za iseljenje CK13 iz Crne kuće

Izjašnjenje Fondacije Schüler Helfen Leben na tužbu koju je Udruženje “Kuda.org” podnelo protiv Udruženja “Omladinski centar CK13” radi iseljenja iz kuće u ulici Vojvode Bojovića 13 u Novom Sadu

U vezi sudske odluke

Oktobra 2020. godine pokrenut je pravni postupak od strane udruženja ,,Kuda.orgprotiv udruženja ,,Omladinski centar CK13u kojem se zahteva iseljenje omladinskog centra iz poznate Crne kuće (objekta u Vojvode Bojovića 13). Mesec dana pre ove tužbe, u septembru iste godine, ,,Kuda.orgpokreće tužbu protiv Fondacije Schüler Helfen Leben koja je omogućila kupovinu objekta, sa pokušajem da poništi hipotekarni dug prema SHLu i prisvoji Crnu kuću

Nakon presude osnovnog suda u Novom Sadu u korist udruženja Kuda.orgpo pitanju prava „Omladinskog centra CK13da ostane u prostorima Crne kuće, Schüler Helfen Leben smatra da je neophodno da izrazi svoj stav po kojem je donesena presuda nepravedna, i da pruži podršku Omladinskom centru CK13

Ova presuda i potezi koje čini, ,Kuda.orgometaju rad i ugrožavaju postojanje omladinskog centra, što ide na štetu zajednici Novog Sada. Delajući protiv udruženja CK13 i SHLa ,,Kuda.orgje izgubila legitimitet kao akter nezavisne scene i civilnog sektora grada (u očima SHLa)

Patick Hoemke, izvršni direktor SHLa, naglašava da Ove akcije mogu dovesti do gubitka omladinskog centra. U javnom interesu je da Kuda.orgobustavi ove akcije kako bi izbegli gubitak ključnog dela kulturne scene Novog Sada”

Patrick Hoemke

Generalni direktor Fondacije Schüler Helfen Leben