Zvučna komora #9: Дримкрафт

Novo izdanje Zvučne komore posvećujemo subotičkom muzičaru Igoru Deviću i njegovom projektu Дримкрафт. Suština koncepta je ispisivanje dnevnika snova i snolikih predstava putem muzike. Centralnu postavku ovog minimalističkog opusa prožimaju noćne periferne vizije, spora pulsirajuća hipnoza i ambijentalna elektronika.

Zvučna komora je emisija posvećena alternativnoj muzici. U emisiji govore protagonisti alternativne muzičke scene iz zemlje, regiona i šire. U žanrovskom smislu, bavimo se andergraund muzikom, bendovima, načinima stvaranja muzike, uslovima rada, scenom i drugim srodnim temama.

Emisija je nastala iz potrebe da se nadomesti najčešće faktografsko pisanje i izveštavanje o muzici i bendovima. Praksa komodifikacije muzike kroz mejnstrim medije i događaje je u velikoj meri uticala kako na diskurs o muzici, tako i na njeno stvaranje.

Želja nam je da neizvesnost i otvorenost koju nekada osetimo na koncertima prenesemo i na nivo govora i mišljenja o muzici, a kroz pružanje prilike muzičarima da govore o svom radu.
Ako uspevamo u tom, pa makar i minimalno, smatraćemo da emitovanje ovih emisija ima smisla.

Urednici: Ozren Lazić i Aleksandra Pap
Tehnička realizacija: Aleksej Vislavski
Produkcija: Omladinski centar CK13