Infoteka

InfotekaCK13-(1)

Infoteka je otvoren prostor za čitanje, pozajmljivanje knjiga, učenje, diskusije, razmenu, nove ideje…

Infoteka je alternativna biblioteka sa velikim brojem knjiga koje se teže nalaze u drugim bibliotekama, a koje se bave raznim temama: antifašizam, feminizam, anarhizam, umetnost, obrazovanje, LGBT, istorija, nacionalizam, religija, mediji, filozofija, omladina, zaštita životne sredine, društveni pokreti, borbe radnika za prava, sociologija, književnost i još mnogo toga. Knjige možete čitati u Infoteci, ali i iznajmiti i čitati kod kuće.

Za sve detaljnije informacije možete nam pisati na infoteka@ck13.org

Infoteka ima računar, internet, veoma udoban kauč, a na nekoliko koraka je i Klub CK13 gde možete popiti čaj, kafu, pivo… Odmah pored je i Infotekina Besplatna radnja.

Besplatna radnja

Besplatna radnja je mesto gde je novac bezvredan.

Ne zasniva se na profitu, već na poklanjanju, razmeni i deljenju.

Predstavlja alternativni ekonomski princip koji se bazira na solidarnosti, samoodrživa je i dostupna je svima. Nastala je kao odgovor na sveprisutno štancanje svega što nam sve više treba, u svim veličinama, bojama, oblicima, materijalima, što na kraju rezultira  gomilanjem i zatrpavanjem stvarima koje završavaju u kontejnerima, a još uvek imaju upotrebnu vrednost. Besplatna radnja ima za cilj da stara odeća, obuća, alat, igračke, šta god…. ne završe u nekom kontejneru, već u nečijem ormanu, polici, sobi.

Svako može da dođe, donese i uzme nešto, samo donese, ili samo uzme…

Čitaj, diskutuj, aktiviraj se!