Izdanja CK13

Muzička izdanja:

Novo u popularnoj muzici, 1. izdanje

Prvo muzičko izdanje Novo u popularnoj muzici (dvostrukti kompakt disk) nastalo je u okviru istoimenog projekta koji propituje odnos savremene i nove popularne muzike. Imajući u vidu dvosmislenost pojma popularno kao komercijalnog i autonomnog muzičkog izraza, projekat teži da markira progresivne tendencije u savremenoj muzici okupljajući kompozitore i muzičare čija dela reflektuju ovu napetost. U toku 2017. godine imali smo priliku da ugostimo i radimo sa inostranim muzičarima Andreom Belfiem i Nikolasom Busmanom, kao i sa lokalnim stvaraocima: Savom Botićem, Dimitrijem Jakovljevićem, Predragom Okiljevićem, Nemanjom Tasićem, Nemanjom Sovtićem, Lavom Kovačem i Vladimirom Raškovićem. Ovo izdanje pokriva snimke sa sesija tokom aprila i novembra, a koje su podrazumevale različitu metodologiju rada. Snimci iz aprilskih sesija su nastali kao interakcija na neme filmove Maje Deren, dok su novembarske sesije odraz promišljanja strategija kolektivnog rada u ad hoc grupacijama.Inspirisani uvidima Krisa Katlera (Chris Cutler) da je razvoj muzike moguć i oslonjen tehnološkim i inovativnim aspektima instrumenata i kolektivnim radom, usmerili smo se upravo na kolektivni rad, onaj kolektivni rad koji srećemo u postojanijim formacijama, na “kooperativan i kolektivan rad u grupi, ujedinjenje kompozicije i izvedbe, ekspresivnu improvizaciju i neposrednu komunikaciju sa slušaocima.”

CD1, izvođači: Andrea Belfi (bubnjevi, elektronika); Sava Botić (fender rhodes); Dimitrije Jakovljević (el.gitara, elektronika)

CD2, izvođači: Predrag Okiljević (tenor saksofon); Nemanja Tasić (perkusije); Nemanja Sovtić (trombon); Lav Kovač (bubnjevi); Vladimir Rašković (el.bas, elektronika)

Novo u popularnoj muzici, 2. izdanje

Drugo muzičko izdanje Novo u popularnoj muzici nastalo je u okviru istoimenog rezidencijalnog programa koji propituje odnos savremene i nove popularne muzike. Imajući u vidu dvosmislenost pojma popularno kao komercijalnog i autonomnog muzičkog izraza, program teži da markira progresivne tendencije u savremenoj muzici okupljajući kompozitore i muzičare čija dela reflektuju ovu napetost.

Obim rada i saradnji Đovanija Di Domenika je znakovit, budući da se radi o muzičaru koji uživa društvo Akira Sakate, Džima O’Rurka, Keidžija Hanoa, Tatsuoa Jamamotoa, Džona Edvardsa, Krisa Korsanoa, Arvea Henriksena i drugih.

Izvođači: Ana Dragićević (električni bas, pedale); Željko Diklić (električna gitara, sintisajzer, sempler, stilofon, pedale); István Csík  (bubnjevi i perkusije); Giovanni Di Domenico (fender rhodes, pedale);

Snimanje, miks, mastering: Dimitrije Jakovljević; Koordinacija: Ozren Lazić; Dizajn: Borislav Prodanović

nemanja 1
Novo u popularnoj muzici, 3. izdanje

Na ovom CD izdanju nalazi se izbor snimaka nastalih na rezidenciji održanoj od 20. do 22. novembra 2020. u Omladinskom centru CK13. Gost rezidencije bio je kompozitor Nemanja Radivojević. Tom prilikom radio je sa muzičarima koji stvaraju u Novom Sadu, nakon čega su javno izvedene Radivojevićeve kompozicije i održan razgovor sa kompozitorom.

Izvođači: Marko Čurčić (bas gitara); Daniel More (ud, gadulka, Iphone, luper); Sava Botić (sintisajzeri); Nikola Kašaš (sintisajzer); Ivan Burka (udaraljke, elektronika); Branko Latinčić (tenor saksofon)

Umetničko vođstvo: Nemanja Radivojević; Tehnička realizacija: Dimitrije Jakovljević, Aleksej Vislavski; Snimanje, miks i mastering: Dimitrije Jakovljević; Koordinacija: Ozren Lazić; Dizajn: Borislav Prodanović; Fotografija: Anica Ilijin