Aktuelno

Koncert bendova Gerecki i Lepša Brena u Omladinskom centru Zaječar

gerecki_lepšabrena_zajecar_fb

Omladinski centar CK13 i Zaječarska Inicijativa vam predstavljaju dva novosadska benda, Gerecki i Lepšu Brenu.

Ovo je treći koncert u nizu planiranih nastupa novosadskih bendova u Zaječaru, a cilj koncertnih serija je da se zaječarskoj publici predstavi alternativna muzička scena Novog Sada.

Gerecki je alt rok bend iz Novog Sada čija muzika je prožeta brojnim zvucima iz prošlosti, mahom iz 70-ih godina, elementima ublažene psihodelije i kamernog popa isporučenih na savremen način. Iza sebe imaju jedan album koji slušalačkoj pažnji pruža ugođaj posvećenog i nadahnutog rokenrola na tragu starih majstora.

Publika u Zaječaru će imati prilike da čuje trenutni repertoar benda koji čine pesme sa prvog i nadolazećeg albuma.

Lepša Brena je arhitektonski pop bend iz Novog Sada, koji je koncertno aktivan od kraja 2019. godine. Do sada su izdali mini album “Bacači pogleda” (2020), LP “Prazni gradovi plešu” (2020), kako i seriju samostalnih singlova.

Za njihov pristup muzici karakterističan je elektronski obogaćen zvuk sa primesama novog talasa, mračnog synth popa i coldwave-a te žestokih plesnih ritmova. Ono što Lepšu Brenu čini jedinstvenom pojavom na sceni jesu arhitektonske i urbanističke teme koje obrađuju u svojim tekstovima, koji tematizuju odnos čoveka sa različitim prostornim fenomenima, kao i pojave poput melanholije i otuđenja urbanih okruženja, betona i gradova.

Koncert je deo programa “Dekocentracija kulture” koji zajednički realizuju Zaječarska inicijativa i Omladinski centar CK13, uz podršku Švajcarske vlade u okviru projekta “Kultura za demokratiju” koji sprovodi Hartefakt fond.

Ulaz je besplatan.