Aktuelno

Pokrenut Radio zajednice CK13

radio logo_instagram_post

Radio zajednice CK13 je zvučno glasilo Crne kuće i zajednice okupljene oko nje. Radio smo pokrenuli zajedno, kao entuzijasti – amateri i profesionalci, fanatični u našim ljubavima prema umetnosti, i kao društveni aktivisti, oduševljeni idejom i zaneseni željom da stvorimo prostor za glasove i sadržaje na rubovima društvenog, umetničkog i političkog.

Negujemo odnose zasnovane na samoorganizovanju i samoinicijativi. Vodimo se vrednostima slobode, solidarnosti, jednakosti, inkluzivnosti i kreativnosti, a radijskim programom koji kreiramo nastojimo da doprinesemo stvaranju sveta oslobođenog od fašizma, rasizma, nacionalizma, klasizma, specizma, seksizma, homofobije, transfobije i svih drugih oblika diskriminacije, nasilja i ugnjetavanja.

Radio zajednice CK13 je otvoren: ako osećate da je vaš glas utišan ili ugušen, nedovoljno zastupljen ili pogrešno predstavljen u javnosti, ako je vaše pravo da slobodno mislite i izražavate se – uniženo, onda Radio zajednice CK13 može da postane vaš kanal komunikacije. Dobrodošli ste da kreirate radijske emisije i sadržaje, da predlažete teme i formate, da se udružujete i organizujete, i da iskoristite radijski prostor za slobodnu artikulaciju, afirmaciju, zastupanje, izražavanje i promociju vlastitih interesa, potreba i ideja.

Mi imamo moć da mislimo slobodno, da samostalno donosimo odluke i pokrećemo promene, a verujemo da smo u tome najuspešniji onda kada delujemo zajedno i solidarno.

Zato je Radio zajednice CK13 mesto na kojem se možemo sresti, otkriti jedni druge i biti tu jedni za druge.

Prvo uključenje iz studija Radija zajednice CK13 emitovano je 9. maja i možete ga preslušati ovde.

Možete nas slušati uživo 24h preko ovog linka.

Ukoliko imate ideju za emisiju kontaktirajte nas preko e-mail adrese: radio@ck13.org