Poziv gradonačelniku Milošu Vučeviću da obezbedi fer i regularne izbore za članove saveta Mesnih zajednica u Novom Sadu

Pozivamo gradonačelnika Miloša Vučevića da se obrati građanima Novog Sada i da im obeća da će izbori za članove saveta Mesnih zajednica proteći u miru, bez pritisaka, pretnji i neregularnosti.

Gradonačelnik Miloš Vučević je u više navrata pozivao građane da se kandiduju za članove saveta Mesnih zajednica i da kroz njih pokreću promene, a ne kroz „zelene inicijative“ i peticije. Mnogi Novosađani i Novosađanke su se odazvali, kao nezavisni, samostalni i samoorganizovani kandidati. 

Građani i građanke koji su se kandidovali, veruju da još uvek postoji mogućnost promene kroz institucije sistema koje su okupirane, a koje im po zakonu pripadaju. Oni uživaju apsolutnu podršku svojih komšija, što je izazvalo pometnju i reakcije u redovima vladajuće stranke, nedolične slobodarskom gradu. 

Nekoliko dana pred izbore, kroz opskurne medije, iznose se neistine o kandidatima, presretanja, „dobronamerni saveti“, pretnje, a do nas dolaze i nezvanične informacije da će se na dan izbora organizovane grupe, poznate po svojim dosijeima, okupljati u lokalnim kafeima sa namerom da zastrašuju građane. Imena koja se spominju, kao i njihove fotografije ispred Mesnih zajednica koje smo dobili, su opštepoznata široj javnosti, te društvo koje ne pristaje gradonačelniku Novog Sada, ali se nažalost često dovode sa njim u vezu. 

Klica promene se na ovaj način neće ugasiti, naprotiv, samo će ojačati.

Pozivamo Novosađanke i Novosađane da 13.06.2021. izađu na Izbore dignutih glava i da glasaju po sopstvenoj savesti, hrabro i  bez straha, jer Mesne zajednice su stvar komšija, a ne partija.

Novi Sad, 12.06.2021.

Ekološki front Novi Sad
Dunavac (Šodroš)
Sačuvajmo Liman od betona
ZA zeleno Novo naselje
Sačuvajmo park kod muzeja
Svet i Dunav
Udruženje rekreativnih ribolovaca Šodroš Dunavac
Centar za razvoj demokratskog društva Europolis
Pokret Odbranimo šume Fruške gore
Udruženje za zaštitu šuma 
Omladinski centar CK13