Naša samouprava

Pregled sa konferencije za novinare građanskih inicijativa Novog Sada

KZM građanske inicijative NS

Konferencija za novinare Građanskih inicijativa Novog Sada “Građanske inicijative za održivi razvoj grada – hronologija diskreditovanja građanskih vrlina” održana je 14. juna u Medija centru Vojvodine.

Na konferenciji su govorili:

– Hana Kukučka, članica Omladinskog centra CK13 i učesnica Građanske inicijative “Ne damo Livadicu!”

– Dejan Radosavljević, član Građanske inicijative “Ne damo Livadicu!”

– Marijana Mutavčieva, predstavnica Građanske inicijative “Sačuvajmo park kod Muzeja Vojvodine”

– Dr. Bogosav Lažetić, predstavnik Inicijative “Sačuvajmo Liman od betona”

– Biljana Simonović, inicijativa građana “Sačuvajmo Liman od betona”

Na ovoj konferenciji za novinare govorilo se o hronologiji borbe samoorganizovanih građana, koji su se udruživali i udružuju se po pitanju očuvanja zelenih površina u Novom Sadu, kao i o njihovom diskreditovanju od strane najviših gradskih zvaničnika. Govorilo se o investitorskom urbanizmu, o problemima u komunikaciji sa nadležnim institucijama, ali i o široj slici problema koji ovakav odnos prema gradu stvara kod svih građana i građanki. Izneti su predlozi za alternativna rešenja problema parkiranja u gradu, a naglašeno je i da niko iz ovih inicijativa nije protiv izgradnja vrtića, ali da je evidentno da se oni ne grade planski, kao i da nema opravdanja za nastavak uništavanja parkova i ostalih zelenih površina.

Ovaj skraćeni pregled konferencije objavljujemo i zbog neprofesionalnog i neistinitog izveštavanja sa kojim smo bili suočeni u informativnim emisijama Radio televizije Vojvodine i Novosadske TV.