Video

Pregled sa konferencije za novinare Građanskih inicijativa Novog Sada

Konferencija za novinare Građanskih inicijativa Novog Sada “Građanske inicijative za održivi razvoj grada – hronologija diskreditovanja građanskih vrlina” Održana 14. juna 2018. godine u Medija centru Vojvodine.

Na konferenciji su govorili: Hana Kukučka, članica Omladinskog centra CK13 i učesnica Građanske inicijative “Ne damo Livadicu!”; Dejan Radosavljević, član Građanske inicijative “Ne damo Livadicu!”; Marijana Mutavčieva, predstavnica Građanske inicijative “Sačuvajmo park kod Muzeja Vojvodine”; Dr Bogosav Lažetić, predstavnik Inicijative “Sačuvajmo Liman od betona”; Biljana Simonović, inicijativa građana “Sačuvajmo Liman od betona”.

Na ovoj konferenciji za novinare govorilo se o hronologiji borbe samoorganizovanih građana, koji su se udruživali i udružuju se po pitanju očuvanja zelenih površina u Novom Sadu, kao i o njihovom diskreditovanju od strane najviših gradskih zvaničnika. Govorilo se o investitorskom urbanizmu, o problemima u komunikaciji sa nadležnim institucijama, ali i o široj slici problema koji ovakav odnos prema gradu stvara kod svih građana i građanki. Izneti su predlozi za alternativna rešenja problema parkiranja u gradu, a naglašeno je i da niko iz ovih inicijativa nije protiv izgradnja vrtića, ali da je evidentno da se oni ne grade planski, kao i da nema opravdanja za nastavak uništavanja parkova i ostalih zelenih površina.