13tanjiri

10. rođendan Otvorene kuhinje CK13

09/09/2020
20:00 - 23:00


Otvorena kuhinja CK13 slavi 10 godina postojanja!

Pridružite se kuvanju od 16 časova ili dođite na zajedničku vegansku večeru u 20č.

U muzičkom delu programa počekuje vas Wojka’s party! Vojka pušta punk, post punk, old school hc, metal, dark, noise punk i industrial.

Broj posetilaca će biti ograničen na 40. Nema rezervacija pa vas pozivamo da dođete što ranije 🙂

Otvorena kuhinja CK13 je nastala 2010. godine kao volonterski projekat po uzoru na slične u Evropi, konkretno u Nemačkoj, u kojoj ovakve aktivističke kuhinje deluju na alternativnoj, skvoterskoj i anarhističkoj sceni od ranih 80-ih godina 20. veka pod nazivom Volxküche (VoKü). Kao samoorganizovani kolektivi unutar različitih autonomnih i omladinskih centara i danas su sastavni deo leve političke scene i infrastrukture.

Otvorena kuhinja je samoorganizovana, samoodrživa, aktivistička i neprofitna. Promoviše veganstvo kao etički, ekološki i ekonomski prihvatljiv način ishrane, solidarnost i društveno-politički aspekt (is)hrane.

Kuhinja funkcioniše zahvaljujući volonterskom angažmanu i vašim donacijama. Zajednički održavamo njen rad i promovišemo njene principe. Volonteri/ke planiraju i pripremaju večere, organizuju nabavku, čišćenje i promociju, ali mi zavisimo i o vašoj pomoći u tome da cela stvar radi. Prikupljen novac ulaže se u nabavku materijala za pripremu hrane i neophodna sredstva za rad.

U Otvorenoj kuhinji CK13 pripremamo vegansku hranu, jer proizvodnja i upotreba životinjskih proizvoda kao što su meso, mleko i jaja, podrazumeva porobljavanje, prisilno razmnožavanje, mučenje i egzekuciju životinja, eksploataciju prirode i zagađenje životne sredine. Pripremamo zajedničke večere sredom i kao priliku da se ljudi međusobno druže i upoznaju.

Poziv za volontere/ke je uvek otvoren. Možete se prijaviti preko FB stranice Otvorene kuhinje CK13, sredom na večerama ili preko mejla: otvorenakuhinja@ck13.org