Alternoon18022020

ALTERnoON ► Andergraund bioskop▲ at CK13

18/02/2020
20:00 - 23:00


ALTERNOON je filmski serijal koji se održava u Omladinskom centru CK13 dvaput mesečno. Akcentujemo andergraund filmska ostvarenja koja za tematiku imaju DIY kulturu i bave se samom alternativnom umetnošću kao načinom razmišljanja. Serijal Alternoon se radi isključivo u edukativne svrhe te je ulaz na sve projekcije besplatan.

20:00 ► PUSSY RIOT: A punk prayer
===================================================
Tri mlade devojke se suočavaju sa sedam godina zatočeništva u ruskom zatvoru zbog satiričnog performansa u Moskovskoj katedrali. Postavlja se pitanje – Ko je tačno ovde na suđenju? I zašto je ovo suđenje toliko interesantno ruskoj javnosti kao i većini sveta. Da li se sudi performekama ili društvu u kom žive? Film prati priču o aktivističkoj grupi Pussy Riot, njihovim pefromansima i dešavanjima koja nastaju nakon spornog performansa u ruskoj pravoslavnoj katedrali.

režija: Mike Lerner, Maxim Pozdorovkin
trajanje: 88 min.

21:30 ► HEAVY LOAD : Mongoloid punk years
===================================================
Ako ste mislili da je pank sve u vezi ekstremne frizure, glasne muzike i body-piercinga – onda niste nikada čuli za Heavy Load. Autor filma Džeri Rokvel pokazaće vam jednu neverovatnu pank skupinu muzičara ometenu u razvoju koji, uprskos svojim invaliditetima, vole i žive pank. U njihovom svetu, pank nije samo način života već jeste celokupan život. Film razbija sve predrasude o stereotipima ka ljudima ometenim u razvoju i prikazuje jedan intimni portret članova ovog čudnog benda. Film je nagrađivan na više desetina festivala autorskih i dokumentarnih filmova.

režija: Jerry Rothwell
trajanje: 90 min.

* filmovi su titlovani na engleski jezik (projekcije će biti bez prevoda na srpski)