Alternoon010620

ALTERnoON ► Andergraund bioskop▲ at CK13

01/06/2020
20:00 - 23:00


ALTERNOON je filmski serijal koji se održava u Omladinskom centru CK13 dvaput mesečno. Akcentujemo andergraund filmska ostvarenja koja za tematiku imaju DIY kulturu i bave se samom alternativnom umetnošću kao načinom mišljenja. Serijal Alternoon se radi isključivo u edukativne svrhe te je ulaz na sve projekcije potpuno besplatan! Dobrodošli! 🙂

20:00 ►THE BEATLES: GOOD OL’ FREDA
===================================================
Priča o Fredi Keli, ženi koja je u svojim tinejdž godinama otkrila Bitlse još dok su oni nosili rokerice i svirali po malim klubovima. Fascinirana njihovom pojavom, Freda odlučuje da napravi njihov fan klub i tu kreće njena neverovatna avantura. Ova dirljiva i neverovatna priča je ‘a must watch’ za sve ljubitelje Bitlsa i ikonografije šezdesetih godina. Film je dobio više desetina nagrada po festivalima dokumentarnog filma.

režija: Ryan White
trajanje: 86 min

21:30 ► THE DOORS: WHEN YOU’RE STRANGE
===================================================
Film Toma Dicilla predstavlja duboku dokumentarnu studiju benda The Doors i do sada je, po rečima kritičara i fanova, najpotpuniji dokumentarac koji postoji na temu benda. Film prati hronološki priču o Dorsima, njihovo osnivanje, prve probe, život članova… Film obiluje raritetnnim arhivskim materijalom. Fokusirajući se prvenstveno na samog Džima Morisona, Dicilla kroz jedan svež pristup prikazuje same šezdesete i rane sedamdesete i atmosferu koja je tada kružila u vazduhu. Za fanove benda The Doors, apsolutni dragulj! Film je dobio desetominutnu ovaciju na Sundance filmskom festivalu.

režija: Tom DiCillo
trajanje: 86 min.

*projekcije će biti bez prevoda na srpski jezik