Alternoon150620

ALTERnoON ► Andergraund bioskop▲ at CK13

15/06/2020
20:00 - 23:00


ALTERNOON je filmski serijal koji se održava u Omladinskom centru CK13 dvaput mesečno. Akcentujemo andergraund filmska ostvarenja koja za tematiku imaju DIY kulturu i bave se samom alternativnom umetnošću kao načinom mišljenja. Serijal Alternoon se radi isključivo u edukativne svrhe te je ulaz na sve projekcije potpuno besplatan! Dobrodošli! 🙂

20:00 ►QUEERCORE: HOW TO PUNK A REVOLUTION
===================================================
Dokumentarni film o queercore muzičkom pokretu. Film prati same početke ove scene koja je započela kao subkultura unutar pank pokreta. Boreći se za ravnopravnost izraza, biseksualci, homoseksualci, lezbejke i trans ljudi započinju muzičku revoluciju unutar muzičke revolucije. Sagovornici u filmu su: John Waters, Genesis P-Orrige, Kathleen Hanna, Beth Ditto….

režija: Yony Leyser
trajanje: 82 min

21:30 ► DIY: THE STORY OF ROUGH TRADE
===================================================
Da li ste fan grupe The Smiths? A grupe The Slits? The Raincoats? Stiff Little Fingers? Ako je odgovor potvrdan onda zasigurno znate ko su i šta bili Rough Trade Records. Ukoliko ne znate – u pitanju je londonski nezavisni label koji je iznedrio kultna imena i izdanja koja su odavno ušla u domen kulta nezavisne muzičke produkcije. Ovo je priča o njima, o DIY pokretu, o počecima istog i nezavisnom izdavaštvu. Film je dobio nekoliko nagrada na festivalima dokumentarnog filma.

režija: Chris Willson
trajanje: 60 min.

* projekcije će biti bez prevoda na srpski jezik