ALternoon181119

ALTERnoON ► Andergraund bioskop

18/11/2019
20:30 - 23:00


ALTERNOON je filmski serijal koji se održava u Omladinskom centru CK13 dvaput mesečno. Akcentujemo andergraund filmska ostvarenja koja za tematiku imaju DIY kulturu i bave se samom alternativnom umetnošću kao načinom razmišljanja. Serijal Alternoon se radi isključivo u edukativne svrhe te je ulaz na sve projekcije besplatan.

20:30 ► FAD GADGET BY FRANK TOVEY
===================================================
Dokumentarni film Morgana Tovija Frosta i Frenka Tovija o fenomenu i kultnoj ikoni industrial punk revolucije – Fad Gadgetu. Fad Gadget je, pored The Human League, Cabaret Voltaire i The Normal, bio jedno od pionirskih imena elektronskog pokreta kasnih sedamdesetih i ranih osamdesetih. Pod okriljem Mute records izbacuje svoj debi album a potom podiže scensku izvedbu na potpuno novi nivo. Ljudi koji su prisustvovali njegovim koncertima kažu da je to bio “jedan od koncerata koji donosi najveća uzbuđenja”. Frenkova sudbina je nažalost bila tragična a ovaj film režirala je njegova ćerka Morgan i posvetila ga u celosti svom ocu.

režija: Morgan Tovey Frost, Frank Tovey
trajanje: 60 min

21:30 ► THE BALLAD OF GENESIS AND LADY JAYE
============================================
Dokumentarni film autorke Mari Losier koji obrađuje zajednički život frontmena benda Throbbing Gristle, Dženesisa P-oridža i njegove žene Lejdi Džej. Svojevrstan uvid u um jednnog od najoriginalnijih muzičara dvadesetog veka, njegovu umetnost, filozofiju i muziku. Film je dostigao status kulta u underground vodama.

režija: Marie Losier
trajanje: 72 min