Alternoon021219

ALTERnoON ► Andergraund bioskop

02/12/2019
20:00 - 23:00


ALTERNOON je filmski serijal koji se održava u Omladinskom centru CK13 dvaput mesečno. Akcentujemo andergraund filmska ostvarenja koja za tematiku imaju DIY kulturu i bave se samom alternativnom umetnošću kao načinom razmišljanja. Serijal Alternoon se radi isključivo u edukativne svrhe te je ulaz na sve projekcije besplatan.

20:00 ► SUPERMENSCH: THE LEGEND OF SHEP GORDON
===============================================
Majk Majersov kultni dokumentarac o famoznom menadžeru Šepu Gordonu. Gordonova priča počinje krajem šezdesetih gde je isprva bio menadžer Dženis Džoplin, zatim Hendriksu, Morisonu, pa čak u kratkom periodu i Pink Flojdu. Svoje najveće dostignuće imao je kao menadžer i skulptor kontroverza vezanih za Alisa Kupera, kao i kuvara Emerila Lagasa. Ovaj nadasve neverovatan i duhovit film uzdrmao je javnost, a ponajviše će biti zanimljiv ljudima koji žele da čuju kako je to biti čovek iz senke koji vodi velike zvezde i kakve sve marketinške trikove treba osmisliti da vaš bend postane popularan. Šep Gordon je jednostavno legenda svog zanata, a njegova priča je krajnje neverovatna.

režija: Beth Aala, Mike Myers
trajanje: 85 min

21:30 ► MAN ON WIRE
================================================
Filip Petit, francuski akrobata, žongler i hodač po žici rešava da 7. avgusta 1974. izvede svoju najekstremniju tačku – postaviće nelegalno žicu između Twin Towersa pri samom njihovom vrhu i preći od jedne zgrade do druge. Film je sačinjen od intervjua, arhivskih snimaka i neverovatnih isposvesti Filipovih prijatelja i pomagača. Ova nesvakidašnja priča govori o snazi ljudske volje, odlučnosti, hrabrosti i svakako posvećenosti neverovatnog i unikatnog čoveka kakav je Filip Petit. Film je dobio više desetina nagrada na festivalima dokumentarnog filma širom sveta, a istoričari filma su ga u više navrata uvrstili u enciklopedije kao “jedan od filmova koji morate pogledati za života”.

režija: James Marsh
trajanje: 94min.

*Oba filma su sa titlovima na engleski jezik.