Alternoon231219

ALTERnoON ► Andergraund bioskop

23/12/2019
20:00 - 23:00


ALTERNOON je filmski serijal koji se održava u Omladinskom centru CK13 dvaput mesečno. Akcentujemo andergraund filmska ostvarenja koja za tematiku imaju DIY kulturu i bave se samom alternativnom umetnošću kao načinom razmišljanja. Serijal Alternoon se radi isključivo u edukativne svrhe te je ulaz na sve projekcije besplatan.

20:00 ► ITALO DISCO LEGACY
==========================
Dokumentarni film Pjetra Antona o žanru italo disko. Iako relativno kratkog veka, ovaj podžanr disko muzike još uvek je sinonim za treš i kič. Anton je u ovom ostvarenju nekako uspeo doći do svih pionira žanra i porazgovarao kako sa samim autorima, producentima, promoterima, tako i sa vernim kolekcionarima i fanovima ove subkulture. Film je prepun zanimljivih informacija i odiše jednom zdravom estetikom treša.

režija: Pietro Anton
trajanje: 80 min

21:30 ► I AM DIVINE
================================================
Sećate se Harisa Milsteda, kultnog protagoniste lika Divine iz filmova Džona Votersa i kasnije velike zvezde italo disko drag-queen scene? Ovo je vanserijski dokumentarac baš o njemu. Kako je to biti drag-queen hippy šezdesetih? Sa kakvim se sve problemima ovaj nesvakidašnji glumac susretao tokom svoje karijere? Kako je to istovremno biti obožavan i omražen? Autor Džefri Švorc pokušava ovim filmom odgovoriti na sva ova pitanja. Film prati Harisa od malih nogu, preko uloga kao Divine u Votersovim filmovima, muzičku karijeru i na kraju karijeru tv hosta i komičara. Svakako film koji se pamti i prepričava dugo.

režija: Jeffrey Schwarz
trajanje: 90min.

* Oba filma su sa titlovima na engleski jezik.