Art bioskop seksualno obrazovanje

Art bioskop CK13: Ciklus filmova o seksualnom obrazovanju

16/01/2023
20:00 - 22:00


Art bioskop CK13 vas poziva na ciklus filmova o seksualnom obrazovanju.

Ništa što je ljudsko, nije mi strano, rekao je rimski komediograf Terencije. Seks i ljubav, seksualnost, telo: teme o kojima se i dan-danas ne govori dovoljno, i uvek sa određenom dozom distance i opreza. Filmovi prvog ciklusa u 2023. godini bave se upravo ovim aspektima ljudskog života, koristeći za to najbolji alat: komediju.

Urednica ovog ciklusa je Tara Lekić. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

PROGRAM 

Ponedeljak, 16. januar, 20h
But I’m a cheerleader! (1999) 

Megan (Nataša Lion) ima dobre ocene. Ide u crkvu. Navijačica je. No, Megan takođe fantazira o drugaricama dok ljubi svog dečka fudbalera. Njeni konzervativni roditelji i zabrinuti prijatelji šalju je u kamp za „konverziju“, ne bi li je izveli na pravi put. Da li će Megan ispuniti njihova očekivanja i postati strejt do mature? Ova danas kultna komična satira iz 90-ih je debitanski film režiserke Džejmi Babit.

Utorak, 17. januar, 20h
Heartbeats (2010) 

Fransis i Mari su najbolji prijatelji, dok se oboje ne zaljube u prelepog, misterioznog Nikolasa. Drugi po redu film sada proslavljenog kanadskog režisera Gzavje Dolana istražuje ljubav, prijateljstvo, opsesiju, neuzvraćena osećanja, trnoviti spektar seksualnosti, i može se reći da je svojevrsni postadolescentni „Žil i Džim“ u boji.

Sreda, 18. januar, 20h
Wetlands (2013)

Helen je ekscentrična mlada devojka koja prkosi svemu što su je roditelji naučili, eskperimentišući sa ličnom higijenom i raznim seksualnim aktivnostima. Neretko groteskan i bizaran film, čija srž pak leži u iskrenosti i ljudskosti njegove junakinje. Napomena: nije za gadljive.