art bioskop evro trileri

Art bioskop CK13: evropski trileri

06/09/2022
20:00 - 22:00


Art bioskop CK13 vas poziva na ciklus filmova posvećen evropskim trilerima.

Urednik ovog ciklusa je Jovan Vasiljević. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Evropski filmovi su poznati po rizikovanju i eksperimentisanju sa svojim sredstvima, posebno imajući u vidu da ni približno ne zavise od zabrinutosti kao što je povraćaj investicija u poređenju sa filmovima koje proizvode mnogo veći američki studiji. Triler žanr je jedan od najpoznatijih žanrova u Evropi, ako ne i najpoznatiji, i ova mala grupa filmova je jedan od njegovih najboljih predstavnika u kojoj se triler prepliće sa misterijom, kriminalom i crnim humorom.

PROGRAM

Ponedeljak, 5. septembar, 20h
Pusher III (2005, 1h 47min)

U ovom trećem delu trilogije Pusher pratimo Mila, harizmatičnog srpskog narkolorda koji priprema hranu za rođendan svoje ćerke, prisustvuje sastancima odvikavanja od svoje zavisnosti od droge i, u skladu sa Pusherovom tradicijom, uključuje se u posao sa drogom koji ne ide baš onako kako je planirano.

Utorak, 6. septembar, 20h
In Bruges (2008, 1h 47min)

Nakon što je posao pošao po zlu, ubica Rej i njegov partner Ken čekaju naređenja svog nemilosrdnog šefa u Brižu, u Belgiji, poslednjem mestu na svetu na kome Rej želi da bude.

Sreda, 7.septembar 20h
The Vanishing (Spoorloos, 1988, 1h 47min)

Reks i Saskija, mladi zaljubljeni par na odmoru. Zaustavljaju se na prometnoj benzinskoj pumpi i Saskiji se tada gubi svaki trag.