Život je kabare

Art bioskop CK13: Život je kabare

18/07/2021
21:00 - 23:00


Art Bioskop CK13 poziva vas na ciklus filmova Život je kabare, koji će se održati od nedelje do utorka u Omladinskom centru CK13.

Pripremite glasne žice i dođite da (ponovo) otkrijete svet kultnih klasičnih i kemp mjuzikla.

Ciklus je pripremila Tara Lekić. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

PROGRAM:

18. jul, nedelja u 21h: Kabare (1972.)
U ovom kultnom mjuziklu Lajza Mineli igra teatralnu, božanski dekadentnu kabare pevačicu Seli Bouls, koja upada u nesvakidašnji ljubavni trougao sa svojim novim cimerom, stidljivim britanskim intelektualcem, i bogatim nemačkim plejbojem. Junaci uživaju u boemskom životu u poslednjim danima Vajmarske Republike, dok oko njih postepeno jača nacistički pokret. Film je osvojio osam Oskara, uključujući i onaj za najbolju režiju.

19. jul, ponedeljak u 21h: Amerikanac u Parizu (1951.)
Džin Keli briljira u ulozi Džerija, mladog veterana koji se zadržava u Parizu nakon rata da bi se oprobao kao slikar, ali ubrzo shvata da nije tako lako uspeti kao umetnik. Upoznaje usamljenu ženu iz višeg društvenog staleža koja želi da mu bude više od pokrovitelja, ali Džeri je zaljubljen u Liz, francuskinju koja je obećana drugom. Može li Amerikanac u Parizu da ima i ljubav i karijeru?Film je režirao Vinsent Mineli, otac Lajze Mineli.

20. jul, utorak u 21h: Hedwig and the angry inch (2001.)
Transeksualna pankerka iz istočnog Berlina obilazi Ameriku na turneji sa svojim bendom, otkrivajući svoju životnu priču i prateći bivšeg ljubavnika/člana benda koji joj je ukrao pesme. Kritičari su film opisivali kao “Roki Horor za novi milenijum”.

Očekujemo vas!
Art bioskop CK13