art bioskop suzan bir.jpeg

Art bioskop: Suzan Bir – Sve biće u redu

09/06/2020
21:00 - 23:00


Pozivamo vas na ciklus filmova danske autorke Suzan Bir pod nazivom „Sve biće u redu“. Ciklus će se održati u letnjoj bašti CK13. Zajednički sadržalac njenih ostvarenja jeste fokus na intimističke odnose u porodicu pažljivo razdvajajući snažne emocije i kompleksnost porodičnih odnosa. Kao jedna od najznačajnih autorki na prelazu iz dvadesetog u dvadeset prvi vek, Bir teži da u svojim filmovima da blago optimističnu notu kako bi svojoj publici pružila svetlost na koju mogu da se oslone.

Ulaz na sve projekcije je besplatan, a obezbeđen je prevod na srpski jezik.

Program:

Utorak, 9. jun, 21.00 – Nakon venčanja (2006) 2h

Upravnik sirotišta u Indiji je pozvan da se vrati u Dansku gde otkriva porodičnu tajnu koja menja njegov život u potpunosti.

Sreda, 10. jun, 21.00 – U boljem svetu (2010) 1h 58min

Priča o dve porodice i dva potpuna različita pogleda na svet koja se susreću sa izazovima i izborima između osvete i opraštanja. Film je nagrađen oskarom za najbolji strani film za 2011. godinu.

Četvrtak, 11. jun, 21.00 – Braća (2004) 1h 57min

Mihael ima sve pod kontrolom: uspešnu vojnu karijeru, skladan brak i dve ćerke. Njegov mlađi brat Janik je skitnica koji živi na ivici zakona. Kada Mihael bude poslat u Avganistan na UN misiju, balans između dvojice braće se zauvek menja.

Očekujemo vas!
Art bioskop CK13

***
Projekcije će se održati u skladu sa merama zaštite i prevencije širenja virusa, projekcijama može da prisustvuje ograničen broj ljudi, tako da molimo sve zainteresovane da dođu na vreme i zauzmu svoje mesto.