benefit spomenik facebook

Benefit veganska večera za obnovu spomenika NOB u slavonskim selima

28/12/2022
19:00 - 20:45


Mreža antifašistkinja Zagreba i Otvorena kuhinja CK13 pozivaju vas na benefit večeru za sakupljanje sredstava za obnovu spomenika Narodnooslobodilačke borbe u slavonskim selima.

Kao posledica istorijskog revizionizma i nacionalizma, ova bitna obeležja otpora fašizmu prepuštena su zubu vremena, a neretko i vandalizmu od strane desničarskih grupa i pojedinaca. Kako do sada sistemski nije pokrenuta nikakva inicijativa ka njihovoj obnovi, kao jedino rešenje nameće se solidarno organizovanje nas, antifašistkinja i antifašista, kako bi od zaborava zaštitili ove podsetnike na borbu za slobodu i živote date za nju.

Pridružite se pripremi hrane od 15 časova ili dođite na Zajedničku vegansku večeru u 19č!

U Otvorenoj kuhinji CK13 pripremamo vegansku hranu, jer proizvodnja i upotreba životinjskih proizvoda kao što su meso, mleko i jaja, podrazumeva porobljavanje, prisilno razmnožavanje, mučenje i egzekuciju životinja, eksploataciju prirode i zagađenje životne sredine.

Događaj je namenjen svima koji žele da probaju raznolika veganska jela, da se priključe zajedničkoj pripremi veganske hrane, da saznaju više o veganstvu, susretnu se i razgovaraju sa ljudima sa kojima će sesti za isti sto.