ana karina plakat

Ciklus filmova Ane Karine

27/02/2020
19:00 - 23:00


Art bioskop CK13 vas poziva na ciklus filmova Ane Karine, zvezde francuskog novog talasa. Karina, danskog porekla, bila je francuska glumica, rediteljka i scenaristkinja, žena i muza reditelja Žan-Lika Godara.

Godar je jednom rekao da je za dobar film potreban pištolj i devojka. Kada je u pitanju Ana Karina, dovoljna je samo devojka.

Urednica ovog ciklusa je Tara Lekić. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Program:

Četvrtak, 27. februar

19.00 Žena je žena (1961)

Radnja se vrti oko Anđele, egzotične plesačice, i njenog ljubavnika Emila. Anđela želi dete, a Emil odbija da popusti. Emilov najbolji prijatelj Alfred takođe je zaljubljen u Anđelu, a ona je spremna na sve ne bi li došla do svog cilja, pa čak i da regrutuje Alfreda kao oca. Film je vrtoglav je sklad boja, komike i muzike, i Karinin i Godarov prvenac.

21.00 Ludi Pjero (1965)

Nezadovoljan brakom i životom, Ferdindand sreće Marianu, bebisiterku, svoju bivšu ljubavnicu. Njih dvoje sedaju u kola i otpočinje veliko putovanje na kraj noći, puno političkih zavera, oružja, neočekivanih susreta, ali i bučnih rasprava, prekida, citata Artura Remboa i lomljenja srca. Godarovi likovi su pesnici i avanturisti, ali pre svega, oni su zaljubljeni.

Očekujemo vas,

Art bioskop CK13