Groteska Neman Forgotten Scream

Groteska + Neman + Forgotten Scream

20/12/2019
21:00 - 23:59


Groteska se vraća u Novi Sad i ovaj put dolaze u CK13 sa još dva sjajna benda – Neman i Forgotten Scream.

GROTESKA
Četvoročlani bend se okupio 2006. godine sa idejom da razvijaju muzički pravac na koji su donekle uticali neki od dark metal i gotik rok bendova. Sviraju mračnu, ali melodičnu muziku. Tekstovi su na srpskom jeziku. Teme su aktuelne, ali se rimuju i sa nekim dalekim vremenima. Izbegavajući trend banalnih i pojednostavljenih refrena, dubok lirski ton je standard koji je bend Groteska stavio ispred sebe.

2011. godine objavili su album ,,Minut tišine” za izdavačku kuću Dark Revolution.

2015. godine objavili su album ,,Podzemne vode“ za izdavačku kući Miner Recordings.

Sastav: Pavle Sovilj (vokal, gitara), Predrag Rava (gitara), Filip Ilić (klavijature), Marko Ničić (perkusije) i Nikola Ničić (bas gitara).

NEMAN
Težina iz Beške, ako volite HC/thrash zvuk onda ovaj bend ne smete da propustite jer u ponudi imaju jake udarce. Možete poslušati njihov EP koji se sastoji od 4 pesme. Bend je oformljen septembra 2017. godine, a članovi su:
Marko Žarak- vokal
Želimir Vukša- solo gitara
Filip Jurić- bas gitara
Željko Stojanović – bubnjevi
Strahinja Stanišić- ritam gitara

FORGOTTEN SCREAM
Metalcore bend iz Zrenjanina, započet kao ideja u 2010. godini, a konačno oformljen u 2017. godini. U martu 2017. izbacili su prvi album “Changes” i krajem te godine započeli su sa nastupima. Imaju DIY pristup jer sve vole da rade sami, od pisanja pesama, snimanja, miksa, masteringa, do video produkcije i veb dizajna. Trenutno promovišu drugi album po imenu “Hourglass” koji je u procesu snimanja, tako da ćete imate prilike da čujete i najsvežiji materijal.