SOS izložba nasilje

Interaktivna izložba “Nasilje ima jedno lice”

27/05/2022
18:00 - 20:00


Četvrtu godinu zaredom izložba “Nasilje ima jedno lice” i njene učesnice predstaviće se novosadskoj publici.

SOS Ženski centar stvara siguran prostor u kojem priče devojaka i žena sa iskustvom nasilja, naših hrabrih klijentkinja, dobijaju glavnu reč i nalaze svoj put do vas koji imate priliku da doprinesete da se ta reč što dalje i glasnije čuje.

Poslušajte šta imaju da vam prenesu i dopustite da vas ponesu emocije koje prate njihove ispovesti. Upoznajte se sa s ulogom institucija i nevladinih organizacija u njihovoj složenoj i teškoj borbi za život i pravdu. Pridružite se našem preispitivanju koliko društvo i kalupi u koje nas ono stavlja utiču na donošenje naših odluka. Svako od nas može biti podrška i primer promene koju želimo da vidimo.

Nasilje se dešava, ne smemo ga ignorisati.

U petak, 27.05.2022. u prostorijama Omladinskog centra Crna Kuća 13, počevši od 18 časova, kroz četiti priče, predstavljene od strane četiri para modela i kustoskinje, pokušaćemo da vam približimo ne tako daleku stvarnost vaših prijateljica, poznanica, ukućanki, komšinica, koleginica… i da nastavimo da se suprotstavljamo začaranom krugu ćutnje.

Foto: Marija Erdelji

Rad SOS ženskog centra je institucionalno podržan od strane Vlade Švajcarske kroz projekat Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.