Jazz svirka 171019

Jose Lencastre / Miguel Petruccelli / Aleksandar Škorić

17/10/2019
21:00 - 23:00


Nastupaju:

Jose Lencastre – Alt saksofon
Miguel Petruccelli – Bas
Aleksandar Škorić – Bubnjevi

Migel i Aca upoznali su se 2013. godine na džez konzervatorijumu u Groningenu i svirali su u različitim bendovima, formacijama i delili trenutke zajedno družeći se i slušajući muziku, uviđajući povezanost svega u univerzumu kroz zvuk i emocije. Migel se u međuvremenu preselio u Amsterdam, gde se zagrlio sa “amsterdamskom” impro-scenom, svirajući sa predivnim imrovizatorima, među kojima su i Majkl Mur, Džon Dajkman, Majkl Večer, Jasper Stadhauders i mnogi drugi…

U februaru ove godine, pozvani su da dođu u Portugal da sviraju i improvizuju sa muzičarima iz Lisabona i Kaldaša. Tamo su se upoznali sa Žozeom Lenkaštreom, saksofonistom iz Lisabona.
Žoze se školovao u Engleskoj i Americi, da bi se potom vratio u Lisabon i tamo osnovao svoj “Nau Quartet” sa kojim je snimio dva albuma i nastupao širom Evrope. Žoze je aktivan i na evropskoj impro sceni, a ove godine je izdao album sa kontrabasistom Raul van der Vajdeom i bubnjarem Onom Hovartom iz Amsterdama.

Takođe, scena za improvizovanu muziku u Portugalu sve više cveta i zainteresovanost za improvizacije među umetnicima ogleda se u brojnim festivalima, susretima i koncertima širom Portugala.

Žoze, Migel i Aca su u februaru imali četiri koncerta, na kojima su osetili magiju muzike i trenutka, ljubavi i svetlosti, kreacije van vremena i prostora.

Ovoga puta dolaze u Srbiju, gde će prvi put, posle portugalske turneje, nastupiti zajedno u Kragujevcu, Beogradu, Novom Sadu i Subotici.

Sviraju muziku u trenutku, prepuštaju se emociji, zvuku i improvizaciji.

Ljubav i Svetlost

Cena karte za ovaj koncert biće 250 dinara. Kupovinom karata za koncerte u CK13 podržavate izvođače i nezavisnu muzičku scenu.