Maša Seničić cover

Maša Seničić, “Povremena poput vikend-naselja” @CK13

19/11/2019
20:00 - 21:00


Pozivamo vas na promociju knjige poezije „Povremena poput vikend-naselja” Maše Seničić. Promocija će se održati u Crnoj kući, 19. novembra od 20 časova.

Ovo je autorkina druga knjiga, a objavljena je ove godine u izdanju beogradske izdavačke kuće Treći trg, u ediciji 12/19.

Maša Seničić (1990) je pesnikinja, scenaristkinja i novinarka. Završila je osnovne i master studije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Ko-selektorka je programa Hrabri Balkan u okviru Festivala autorskog filma i jedna je od osnivačica, koordinatorki i predavačica u okviru programa Filmkulture, udruženja za edukaciju u oblasti audiovizuelne kulture (sa fokusom na projekat Kritični kamp). Piše prozu i poeziju koja je objavljivana u domaćim i regionalnim časopisima (Poezija, Polja, Letopis Matice srpske, Zent, Prosvjeta, Dometi), zbornicima (Rukopisi, Dostojno jest, Ovo nije dom, Čiji grad?) i na onlajn portalima (Agon, Eckermann, Libela, Strane, Kritična masa), a njena prva zbirka pesama (“Okean”) nagrađena je nagradom Mladi Dis za 2015. godinu. Knjiga poezije “Povremena poput vikend-naselja” nagrađena je na konkursu beogradskog festivala Trgni se! Poezija!, te je objavljena 2019. godine u izdanju Trećeg Trga. Trenutno pohađa Doktorske naučne studije Teorije dramskih umetnosti, medija i kulture (FDU), sa fokusom na teoriju filma i digitalnu humanistiku. Proteklih godina radi kao urednica BeforeAfter portala, kao deo redakcije Milica magazina i na samostalnim projektima/publikacijama.

 

———————————

Ovaj program se realizuje kao deo projekta “Tekst je prisutan”, podržanog od strane Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada.