Natalee fb sajt

Nataleé

06/05/2022
21:00 - 23:30


Beogradski sastav Nataleé nastao je u decembru 2018. godine, a ubrzo potom usledio je njihov prvi javni nastup. Iako je svoju muzičku karijeru započela kao kantautorka, nije bilo sumnje da će Natalija Rajković oko sebe okupiti profesionalne muzičare, koji je već godinama unazad podržavaju i prate.

Bend je za kratko vreme, nakon objavljenog snimka live verzije pesme “Brat na youtube platformi organizacije “Sofar” dobio neočekivano mnogo simpatija publike, što je muzičke saradnike i prijatelje inspirisalo da nastave sa daljim radom.

Pored mnogobrojnih samostalnih koncerata u Beogradu, Nataleé bend je 2019. godine učestvovao na televizijskom takmičenju “Bunt Rok Festival” gde je promovisao novu pesmu Prvi plan i sa njom osvojio drugo mesto.

Iste godine, tokom leta, bend Nataleé  učestvuje na više festivala: “Beer fest”, “Rock Village”, “Outhide”,”Valjevski festival filma” i “San Derven”.

Sastav čiju osnovu čine Natalija Rajković (glavni vokal i ritam gitara), Branislav Dragović (disk džokej, skreč, ritam mašina), Aleksandar Dervišević (bas gitara) i Nikola Burović (solo gitara) kompletiran je neposredno pred učešće na manifestaciji “BARF” novim članovima koji su upotpunili već postojeću magiju benda: Luna Škopelja (bek vokal i klavijatura), Dušan Murišić (trubač) i Andrija Petrović (trombon).

Početkom 2020. godine Natalija Rajković potpisuje ugovor sa izdavačkom kućom “Glitch Records” i objavljuje svoj prvi singl Bebo. Zahvaljujući odličnoj saradnji između autora, interpretatora i izdavača objavljuju još jednu live verziju pesme “Bebo” i na istom nastupu po prvi put obelodanjuju projekat Osvesti se / Ćao“.

Tokom pandemije korona virusa, bend je vredno radio na svom albumu prvencu pod nazivom “OSVESTI SE”, koji je objavljen u decembru 2021. za izdavačku kuću “Glitch Records”. Album sadrži osam numera i jednu bonus pesmu i može se čuti na svim streaming platformama.

Za taj period bend je nastupio na još nekoliko festivala u Srbiji i regionu kao što su “Nišville – džez festival” i “Femix” (na čijoj se kompilaciji “Femixeta 9” našla i live verzija pesme “ĆAO”).

Ono što ovaj sastav izdvaja jeste karakterističnost “live loop performance” koncepta, koji podrazumeva da se zvuk na svakom od koncerata menja, te muzičarima daje izvesnu slobodu i veliki prostor za improvizaciju. Zvuk koji Nataleé bend stvara možda ne možemo kategorizovati u određeni muzički žanr, ali jedno je sigurno – oni kombinuju tradicionalne instrumente sa modernim matricama i snažnom ženskom energijom kojom obuzimaju glas i tekstovi unikatne Nataleé.

Cena karte je 400 dinara.