Dron 34

(online) Veče Dron Muzike 34: Svuda Gde Sam Ja, Svuda Oko Mene

29/11/2020
20:00 - 21:30


Veče Dron Muzike 34, koje će se održati na Dan republike, 29. novembra (20h), na dan rođenja kompozitora i pijaniste Vlajka Lalića, posvećeno je sećanju na njega i njegovu muziku koja je pokrenula biće jedne čitave generacije jugoslovenskih umetnika – onoliko snažno koliko je, kako je o njemu govorila Sonja Savić, “do temelja potreslo naše biće” njegova odluka da prestane javno da nastupa.

Slično drugim umetnicima koji su u svom životu i radu tragali za središtem, Vlajko Lalić je 19. avgusta 1989. godine nestao u Jadranskom moru, nakon brodoloma brodice koju je sam napravio.

Program:
– Arhivski snimci Vlajka Lalića
– Nastup Lava Kovača “Na Dnu Mora”
– Nastup Save Botića “Iza Horizonta”
– Video rad Zite Argyelan i Borislava Prodanovića “Svuda Gde Sam Ja, Svuda Oko Mene”

Nastavljajući se na retke preostale zvučne zapise originalnih kompozicija Vlajka Lalića, muzički program večeri dron muzike sastojaće se od ‘tri faze zvuka’:
refleksija – koja se sastoji od arhivskih tonskih dokumenata;
interpretacija – kojom će tonski zapisi iz prošlosti biti preneti u sadašnji trenutak kroz stilske interpretacije Lalićevog izraza od strane Lava Kovača;
projekcija – kojom će interpretacija Lava Kovača, i tragovi prošlosti, biti intervencijom Save Botića pretvoreni u dron registar, muzički ekvivalent horizonta koji nam uvek odmiče koliko mu se približavamo.Muzički program će biti praćen video radom Zite Argyelan i Borislava Prodanovića: Svuda Gde Sam Ja, Svuda Oko Mene

Link ka prenosu uživo će biti dostupan na ovom event-u, kao i na stranici Veče Dron Muzike, u nedelju, 29. novembra.

Program su vam priredili:
Zita Arđelan
Lazar Čurčić
Borislav Prodanović
Danilo Šainović