Gde je dom-fb-page-001

Projekcija filma “Gde je dom?” i razgovor

23/06/2020
19:00 - 21:00


CK13 i CRACKER – ArtRoots Guerilla Network pozivaju na projekciju dokumentarno-animiranog filma “Gde je dom?”. Projekcija će se održati 23. juna od 19h u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu. Nakon projekcije filma, koji traje 53 minuta, održaće se razgovor na teme koje ovaj dokumentarac obrađuje.

Učestvuju:
Saša Perić, režiser i aktivista
Bojana Bodroža, docentkinja na Filozofskom fakultetu
Slađan Todorović, protagonista filma
Dragan Jovanović, protagonista filma
Đorđe Majstorović, moderator

Film “Gde je dom?” prikazuje sećanja dvojice mladića koji su veoma mladi dospeli u dom za nezbrinutu decu, na mesto koje je trebalo da za njih bude utočište od porodičnih problema. Dve decenije nakon dolaska u dom oni se prisećaju svog odrastanja pre doma, prvih utisaka dolasku u dom, kao i raznih iskustava koja su obeležila njihovo detinjstvo, ali i odnosa sa drugom decom i vaspitačima, i prepreka preko kojih su morali preći nakon započinjanja samostalnog života. Kroz njihove priče prelama se jedan poseban pogled na odrastanje i porodicu, prijateljstvo i ljubav, patnju i usamljenost, hrabrost i istrajnost.

Film je kreirao Beogradski centar za ljudska prava u sklopu projekta ‚‚Mladi u riziku od socijalne isključenosti” koji u partnerstvu sprovode organizacije iz zemalja regiona: NVO Juventas, Prevent, Asocijacija Margina, HOPS, Arsis, Labyrinth.

Režija: Saša Perić
Autori koncepta i scenaristi: Demir Mekić, Saša Perić, Nebojša Petrović, Petar Mitrić
Autor animacije: Nebojša Petrović
Producenti: Nevena Nikolić, Petar Mitrić
Kamera: Marija Momić
Istraživački rad: Demir Mekić, Saša Perić, Nevena Nikolić
Snimanje zvuka: Bojan Palikuća
Dizajn zvuka: Maja Ćurčić
Kompozitori: Marko Đukić, Maja Ćurčić
Montaža: Miloš Korać
Konsultanti: Slavica Milojević, Marko Glišić
Dizajn plakata: Uroš Ranković

***
Ovaj program se realizuje u okviru projekta “Svakodnevno je političko: repolitizacija i demokratizacija društvene svakodnevice kroz javnu reč, edukaciju i aktivizam” koji je podržala Fondacija za otvoreno društvo, Srbija i National Endowment for Democracy, USA.

Koordinacija: CRACKER – ArtRoots Guerilla Network