Infoteka-cover crno-belo

Otvaranje Infoteke CK13

09/03/2021
17:00 - 20:00


Na dan prvog sudskog ročišta koje je zakazano po tužbi “Kuda org” protiv udruženja “Omladinski centar CK13” radi našeg iseljenja iz Crne kuće, pozivamo vas na druženje kojim ćemo obeležiti novi početak rada Infoteke – aktivističke biblioteke.

Druženje je zakazano u utorak, 9. marta od 17 časova uz muziku i vegansku klopu! Bićemo u dvorištu i pridržavati se svih propisanih mera!

U okviru otvaranja Infoteke promovisaćemo i novi broj Glasila CK13 “Vreme neizvesnosti”.

I pored dvostrukog “korona-kuda“ pritiska, u kojem smo već duže od godinu dana, Crna kuća nastavlja sa radom, i poručujemo da ostajemo u kući!
————-

Infoteka je dugo godina bila ključni deo Crne Kuće, i ove godine ponovo kreće sa radom. Infoteka je zamišljena kao aktivistička biblioteka; tačka okupljanja i (samo)edukacije o temama koje su inače skrajnute u našem društvu – levim politikama, antifašizmu, feminizmu, anarhizmu, kvir teoriji, manjinskim i ljudskim pravima, alternativnoj kulturi i umetnosti, kao i brojnim drugim.

Infoteka o tim temama u svom fondu ima veliki broj knjiga, časopisa i pamfleta, koji su svima dostupni za čitanje i pozajmljivanje.

Svakog ponedeljka i utorka od 17 do 21h Infoteka će biti otvorena za korisnike, a u okviru Infoteke će ponovo biti organizovane aktivnosti. Na događaju ćemo razgovarati o tome šta imamo u planu za budućnost, ali i napraviti osvrt na istorijat Infoteke u Crnoj Kući. Takođe, ko bude želeo, može se već na samom događaju učlaniti u Infoteku.

U okviru otvaranja Infoteke promovisaćemo četvrto izdanje Glasila CK13 koje nosi naziv “Vreme neizvesnosti”, ukazujući na različite oblike krize koje smo problematizovali u prethodnoj godini kroz naš javni i aktivistički-edukativni program “Svakodnevno je političko”. Tako se i u ovom štampanom izdanju Glasila mogu naći tekstovi o stanju civilnog sektora u Srbiji, omladinskim politikama u Novom Sadu, policijskoj brutalnosti, beskućništvu i migrantskoj situaciji, ali isto tako su ponuđeni i alternativi koncepti u udruživanju, solidarnosti i drugačijem odnosu prema životnoj sredini.