možda cover

Promocija književnog zbornika “Možda je ovo mesto moje?”

19/02/2020
20:30 - 22:00


Omladinski centar CK13 vas poziva na promociju zbornika poezije i proze “Možda je ovo mesto moje?”, koja će se održati u sredu, 19. februara od 20 i 30.

Ova zbirka tekstova je nastala tokom jeseni 2019. godine na radionicama kreativnog pisanja “Pisalište” u Omladinskom centru CK13. Radionice su se održavale subotom na spratu Crne kuće.

Na radionicama je učestvovalo 15 mladih autora i autorki, od kojih je skoro polovina već bila deo sličnih procesa na radionicama u CK13 ranijih godina, s obzirom da se radionice kreativnog pisanja u našem centru održavaju od 2011. godine. Ipak, za većinu učesnika ovo je prvi put da se njihovi radovi objavljuju u štampanom izdanju.

Voditelj ovog ciklusa radionica bio je urednik našeg književnog programa Đorđe Majstorović, koji vodi “Pisalište” od 2015. godine. Takođe, radionice su imale i gostujuće voditelje, a to su bili Maja Solar, Bojan Krivokapić, Goran Stamenić, Nikola Dojić, kao i voditelj/učesnik Vladimir Milojković.

U zborniku “Možda je ovo mesto moje?” nalaze se radovi sledećih autorki i autora: Ana Branovački, Anastasija Bijelić, Darija Sabadoš, Đorđe Popov, Dunja Crnjanski, Jovana Kalaba, Ksenija Golubović, Marina Radovac, Anastas Milić, Pavla Banjac i Vladimir Milojković.

Ovaj ciklus radionica, kao i štampanje zbornika, deo je projekta “Tekst je prisutan”, podržanog od strane Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada i Kancelarije za mlade.