Slušaonica Disciplina

Slušaonica: Disciplina kičme

21/01/2020
20:00 - 23:00


U utorak, 21.01. sa početkom od 20h, okupićemo se kako bismo zajedno slušali pionire alternativne jugoslovenske rokenrol scene, Disciplinu kičme.

U pesmama dominiraju teme koje se odnose na vanvremensku kritiku društva, a upečatljiv eksperimentalni karakter zvuku daju instrumenti ritam sekcije, atmosferičan psihodelični bas i histerični bubnjevi.

Poseban akcenat biće na frontmenu benda, Dušanu Kojiću – Koji, poznatom i kao Njegova Ekselencija Zeleni Zub. Proći ćemo kroz ceo njegov stvaralački opus od ranih radova nastalih tokom novog talasa u Jugoslaviji, preko epizode u Londonu, do povratka u Srbiju i ponovnog angažovanja na domaćoj sceni.

Dođite da se podsetite ili proverite da li vam se sviđa da vam ne bude prijatno! 🙂

____________________
SLUŠAONICA U CK13!

Pozivamo vas da zajedno slušamo muziku.

Slušamo razne žanrove: funk, jazz, indie, glam rock, punk i druge…

U vreme kada muziku može imati svako, kada je sa interneta skidamo kao sa polica u hipermarketima, kada je prošlo vreme prave potrage za albumima, ono što nam ipak ostaje je da muziku slušamo zajedno. Da slušamo albume, a ne samo hitove, da muzici vratimo pravu pažnju, i podsetimo se da je njena svrhe da povezuje ljude raznih prostora i različitih perioda, a ne samo da zabavi. Muzika postoji i uvek će postojati mimo naših ličnih ukusa, ona nastaje u društvu, nosi obeležje vremena i prostora, socijalnog okruženja, ličnih odnosa…

Zato ćemo se kroz Slušaonicu vratiti korak unazad, i podsetiti se početaka nastajanja popularne muzike, istraživati muzičke žanrove i uživati.