Vladan Krečković cover

Vladan Krečković i “Pariz, Teksas” u CK13

10/11/2020
19:00 - 20:00


Pozivamo vas na promociju zbirke poezije „Pariz, Teksas” Vladana Krečkovića. Promocija će se održati u Crnoj kući, u utorak, 10. novembra od 19 časova.

Zbirku je nedavno objavila izdavačka kuća “PPM Enklava”, a u pitanju je autorova druga knjiga.

Na promociji će učestvovati:
Vladan Krečković, autor
Zvonko Karanović, književnik i urednik “PPM Enklava”
Đorđe Majstorović, urednik književnog programa CK13

Vladan Krečković (1988, Beograd) – diplomirao novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Objavio je roman “Aleksa ili kroz snegove i sirene” (2018). Njegova kratka priča “Nestali” uvrštena je u pančevačke Rukopise 41, dok je poeziju objavljivao na portalima Astronaut i Afirmator, kao i u književnim časopisima Dometi i Buktinja. Pohađao je radionice poezije kod Ognjenke Lakićević i Zvonka Karanovića.

“Pariz, Teksas je zbirka putovanja, gde je promena u prostoru uvek u nadopunjujućem razmimoilaženju sa unutrašnjim kretanjima. Iz tog trenja, odnosa između više (značenja) kretanjâ, nastaje kramp kamp-prikolice, koji, ako i ne razbija ledeno more u nama, onda nas još jednom podseća da je proces putovanja uvek suvisliji od odredišta. Gajeći nostalgiju kao kućnu biljku, ali ne bežeći od divljenja svetom, Vladan prigrljuje sve ono najbolje iz beat-generacije, trijumfalno uspevši da izbegne sve njene zablude, površnosti i klopke.” – iz kritike Uroša Đurkovića, objavljene na portalu Eckermann.

——————————
Književni program CK13 se realizuje uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada – Kancelarije za mlade, kao i Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.