Glasilo

Šta je Glasilo?

Glasilo

Glasilo je otvoreni prostor u kojem se kroz autorske tekstove, intervjue, kritičke prikaze, prevode, propituju društveni, ekonomski i ekološki problemi našeg vremena.

Ovi sadržaji se temelje na istraživanjima, analizi i kritici, s namerom da se proizvedu promene u širem kulturnom, društvenom i političkom prostoru.

Akcenat je na artikulaciji, jer smatramo da bi svim direktnim akcijama trebalo da prethodi jasna artikulacija pozicija sa kojih nastupamo. Stoga pokretanje ovog Glasila vidimo kao neophodan korak ka kreiranju zajedničkog polja, jer sve ad hoc i razjedinjene akcije ne doprinose održivim rešenjima.

Glasilo kreira javni prostor koji ujedno nudi i osnažuje prostor za razmenu mišljenja i komunikaciju među ljudima i gde svaki pojedinac koji aktivno i odgovorno promišlja aktuelnu stvarnost i svoju ulogu u društvu, može da se oseća slobodno i ugodno u ulozi čitaoca ili saradnika.

Zato pozivamo sve zainteresovane da se priključe u sadržinskom i vizuelnom razvoju glasila vlastitim prilozima, tekstovima, ilustracijama ili nekim drugim vidom kreativnog izražavanja. Pišite nam na redakcija@ck13.org

*Učestvujte, polemišite, artikulišite, jer promene su moguće samo ako se zajednički otvorimo prema problemima i podelimo odgovornost za naše buduće akcije.