Tagovi

Dođi podrži Deda Mraza, izbori se za svoje pravo da znaš!

Organizacija CRTA u okviru kampanje “Srbija do informacija” u četvrtak, 1. novembra dolazi u Novi Sad i dovodi Deda Mraza u SKCNS Fabrika od 17 do 19 časova.

Otkud Deda Mraz?

Nacrt izmena Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, koji je tokom proleća predstavilo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, ukazuje na nameru države da javnosti oteža uvid u rad javnih institucija. Svi mi znamo da je posao Deda Mraza da nam donese poklone. Međutim, ako se usvoji ovakav Nacrt Zakona možda će umesto poklona morati da nam donese odgovore na pitanja na šta i na koji način se troše naše pare. Ako imamo obavezu da plaćamo, imamo pravo i da znamo kako se troše naše pare.

Ako vam je bitno da od nas ne kriju kako troše naše pare i šta rade u naše ime, ako verujete da građani imaju moć, pozivamo vas da povedite prijatelja na kafu sa Deda Mrazom i sa predstavnicima organizacije CRTA. Dođite da se upoznamo i razgovaramo o tome šta muči Novosađane/ke i koje probleme ne možemo da rešimo bez Zakona o slobodnom pristupu informacijama. Više informacija možete pronaći na ovom link-u.

 

Podeli na:

facebook twitter