Tagovi

OTKAZANO – POZIV za učešće na radionici za srednjoškolce: “Pol/rod u vizuelnoj kulturi”

Dragi svi i drage sve,

Zbog iznenadnih problema zdravstvene prirode, oba programa (večerašnja projekcija filma i sutrašnja radionica) se otkazuju. O novim terminima ćete biti blagovremeno obavešteni.

Izvinjavamo se svima. Hvala na razumevanju.

Omladinski centar CK13 poziva učenike i učenice srednjih škola na učešće u radionici “Pol/rod u vizuelnoj kulturi”. Radionica se realizuje u okviru projekta “Artikulacija” i programa “Društveno angažovani bioskop”, a vodiće je antropolozi iz Beograda, Vanja Ristić, Relja Pekić i Lazar Veljković.
Radionica je posvećena približavanju kategorije pola/roda i razmatranju društvenih fenomena kroz ove kategorije, ograničenja ove dihotomije, te pitanjima seksualnosti i marginalizovanom statusu Drugih. Kroz fotografske i filmske/video primere na radionici će se razmatrati kako se advertajzing služi rodno obojenim modelima i vežbati prepoznavanje stereotipa koji se u njima učitavaju. Učesnici/ce radionice će imati priliku i da kroz praktični rad – analize različitih vizuelnih sadržaja prepoznaju rodne modele i stereotipizaciju, a sve sa ciljem razvijanja kritičko pristupa pitanjima ljudske polnosti i seksualnosti, otvorenijem razumevanju društva i prevenciji diskriminacije.

tumblr_lkm4t4nxab1qh2ex7o1_500Učešće na radionici je besplatno. Radionica će se održati u 7. februara 2015. u Omladinskom centru CK13, Vojvode Bojovića 13, Novi Sad. Broj učesnika/ca radionice je ograničen, te molimo sve zainteresovane da se do 4. februara prijave na mejl radionica@ck13.org
U okviru istog programa 6. februara u 20h u Omladinskom centru CK13 će se održati i projekcija filma “Ja, kada sam bila klinac, bila sam klinka” i razgovor.

Podeli na:

facebook twitter