Calendar of Events

01. Sep '17.

Festival samoorganizovanja

31.08-03.09.2017 @ Crna kuća 13

CK13 vas poziva na Festival samoorganizovanja, posvećen afirmaciji udruživanja i malih strategija i modela samoorganizovanja koji nastaju na civilnoj, aktivističkoj i nezavisnoj kulturnoj sceni u suočavanju sa problemima kao što su dominacija i hijerarhija među ljudima, dominacija i represija nad prirodom i svim aspektima ljudskog života, eksploatacija, diskriminacija, konzumerizam.

Festival će se održati od 31. avgusta do 3. septembra i okupiće grupe, inicijative i pojedince koji se bore protiv ovih problema i pojava u društvu razvijajući prakse i strategije samoodrživosti i samoorganizovanja koje svoj temelj nalaze u ličnoj i društvenoj odgovornosti, u zajedništvu, poverenju i solidarnosti.

Festival samoorganizovanja se realizuje kroz radionice, prezentacije, promocije, predavanja i otvorene diskusije kako bi se stvorio prostor koji podstiče promišljanje alternativa postojećem autoritativnom i diskriminišućem sistemu u svim sferama pojedinačnog i socijalnog iskustva i života.

Program Festivala samoorganizovanja se održava na više lokacija u Omladinskom centru CK13: dvorište, klub, Otvorena kuhinjaInfoteka i sprat.

Ulaz na sve programe je besplatan. Bendove koji će nastupiti moći ćete da podržite kroz dobrovoljne donacije.

 

PROGRAM

1. DAN

Četvrtak, 31. avgust

14č Zeleni alati: Ormarić razmene (radionica, direktna akcija) – 1.deo

15č Zeleni alati: Reciklažna kuhinja_radionica (Kolektiv Sjemenčice, Zagreb)

18č Alternativne ekonomije, alternativna društva_Otvorena škola ekonomije prezentacija/predavanje/razgovor (Danilo Prnjat)

20č Promocija Glasila CK13: 10 godina Crne kuće

22č Uho, grlo, noise: B.R.A.I.N. (Mathrock, Novi Sad) + Straight Mickey and the Boyz (rock and roll/blues/jam, Beograd)

 

2. DAN

Petak, 1. septembar

12č Graffiti radionica – voditelj radionice ZULUM, graffiti umetnik iz Beograda – 1. deo

14č Zeleni alati: Ormarić razmene (radionica, direktna akcija) – 2. deo

15č Zeleni alati: Radionica aktivističkih stensila (Predrag Momčilović i Natalija Gojak, Zelena omladina Srbije, Beograd)

+ ​Zelene naočare_​Prezentacija ​glasnika Okvir

16č Community arhive (Dunja Kučinac, Centar za dokumentiranje nezavisne kulturne scene, Zagreb)

17č Liceulice – aktivistički magazin_prezentacija/promocija/razgovor (Nikoleta Kosovac i Milica Martinović)

19č (Samo)organizovnje na nezavisnoj muzičkoj sceni_okrugli sto

22č Uho grlo noise: Vasko Atanasoski (Skoplje) + Žen (Post-Math-Dreamy-Synth-Electro-Psy Rock, Zagreb) + Auf Wiedersehen (Kul Rok da Pop/Electro minimal garage dance music, Beograd)

 

3. DAN

Subota, 2. septembar

12č Graffiti radionica – voditelj radionice ZULUM, graffiti umetnik iz Beograda – 2. deo

12č Radionica VJinga i projekcionog mapiranja – 1. deo (Asp THE GreAt)

14č Zeleni alati: Prirodna kozmetika iz vlastite kuhinje (Ivana Turković, ZMAG, Zagreb)

17č Volontiranje. Aktivizam. Solidarnost_prezentacije/razgovor (Udruga Pobijede, Osijek & SPANS, Novi Sad)

19č Predstavljanje balkanskog anarhističkog časopisa “Antipolitika”

22č Uho, grlo, noise: Harvo Jay (Meth Rock/Noise Pop, Osijek) + Nežni Dalibor (Indie Rock, Beograd/Vranje) + Umreti Fit (Yu Wave, Segedin)

 

4. DAN

Nedelja, 3. septembar

12č Radionica VJinga i projekcionog mapiranja – 2. deo (Asp THE GreAt)

14č Zeleni alati: Redress/Rehouse_radionica ekodizajna (Dragana Lavirint & Ica Heklica)

17č Zeleni izazovi lokalnog (samo)organizovanja: Gradske baštenske zajednice prezentcije/​otvorena ​diskusija (Baštalište, Beograd; Šabačka gradska bašta; Udruga za urbanu permakulturu – Parkticipacija, Zagreb; Baštenska inicijativa, Novi Sad; Inicijativa za Gradsku baštu, Novi Sad)

+ ​P​rojekcija serijala “Baštarenje​”​ o baštenskim zajednicama u regionu​ – (​autor ​Mihajlo Vujasin)

22č Uho, grlo, noise: Sana Garić (Indietronica/Electronic, Beograd) + DJ duo Psychos (Progressive Psytrance, Banja Luka)

 

***  Van “zvaničnog” festivalskog programa sretaćemo se i družiti i tokom sledećih aktivnosti, kao i na stalnim punktovima i pogonima Festivala:

  • Ormarić razmene 
  • DIY Bedž/Napravi svoj bedž 
  • Otvorena kuhinja (01-03.09.)
  • Jugoton_otvoreni jukebox (razmena muzike)
  • Open Library (anti-copyright): distro + čitalački pult

 

—————————————————————————————————

Nije reč o tome da se život promeni, jer je sav život već promenjen tako što je porobljen, pripitomljen i falsifikovan. 

Reč je o stvaranju novog života.
—————————————————————————————————-

Start: 31. Aug '17. 14:00
End: 03. Sep '17. 23:55

Zeleni alati: Ormarić razmene

Festival samoorganizovanja
31.08 – 01.09. // 14č

 

Pozivamo te na radionicu izrade ormarića za razmenu od starih drvenih paleta koja će se održati u okviru Festivala samoorganizovanja 31.08. i 01.09.

U DIY duhu, učesnice i učesnici radionice će savladati veštine koje će moći da primene na buduće uradi-sam projekte. Nakon radionice Ormarić razmene biće postavljen na ulazu u Omladinski centar CK13.

Ujedno vas pozivamo da se za vreme trajanja Festivala samoorganizovanja uključite u razmenu i donesete stvari koje vam više ne trebaju, a drugima će biti korisne.

Ideja ormarića razmene (Freebox/Givebox) je podstaknuti solidarnu razmenu predmeta koji su jednima suvišni, a drugima potrebni u javnom prostoru.

To mogu biti predmeti za domaćinstvo, odeća i obuća, knjige, igračke, alat, kozmetika, računarska oprema, cd-ovi, ali i hrana.

Ormarić razmene nije dobrotvorno, već društveno i politički motivisan projekat, odnosno oblik konstruktivne direktne akcije i praktična kritika kapitalizma i konzumerizma, a razmena bez novca model alternativne ekonomije koji se oslanja na solidarnost, saradnju i korišćenje postojećih potencijala u zajednici koji istovremeno pozitivno utiče na urbanu održivost kroz smanjenje nastanka otpada i bacanja neželjenih predmeta.

Ormarić razmene funkcioniše po principu uzmi ili ostavi.
Dođeš i doneseš neku korisnu i upotrebljivu stvar koju više ne koristiš, a mogla bi trebati nekom drugom. Uzmeš ono što ti je potrebno ili interesantno. Sve je besplatno, jer ovde je novac bezvredan.

Prijavu šalji do 29. avgusta na mejl office@ck13.org sa naznakom (subject): Ormarić razmene. Ili jednostavno dođi u CK13 i priključi se.

Broj učesnika_ca radionice je ograničen na 5, ali snaćićemo se i sa više :)

Start: 31. Aug '17. 14:00
End: 01. Sep '17. 18:00

UHO, GRLO, NOISE – Muzički program Festivala samoorganizovanja

31.08-03.09.2017 @CK13

Festival u Crnoj kući ne bi bio potpun i ne bi imao pravi sjaj bez muzike i svirki kojima se završava uzbudljivi dan.

Svake večeri očekuju vas koncertni nastupi alternativnih bendova novije generacije, predstavnika savremenog andergraund zvuka i već prepoznatljivog urbanog stila koji u svojim muzičkim zamislima i žestokim nastupima nose dobar duh vremena: dovoljno bučni i buntovni da iznesu glas nove rokenrol generacije; dovoljno kvalitetni i progresivni da ih publika prepozna i prihvati kao nešto „novo i drugačije“.

Tokom četiri dana festivala očekuju vas nastupi osam bendova: B.R.A.I.N. (Novi Sad), Straight Mickey and The Boyz (Beograd), Žen (Zagreb), Auf Wiedersehen (Beograd), Harvo Jay (Osijek), Nežni Dalibor (Beograd/Vranje), Umreti Fit (Segedin) i Sana Garić (Beograd), kao i solo nastup Vaska Atanasoskog (Skoplje) i banjalučkog DJ dua Psychos.

Ulaz je na donacije.
Doniraj i podrži scenu kojoj i sam_a pripadaš!
—————————–
Donaciju vidimo kao jedan oblik participacije (nasuprot konzumerizmu, elitizmu i vladajućim ograničenjima u kapitalizmu) kojom se ističe solidarnost i podrška, briše granica između organizatora, izvođača i posetilaca i na taj način gradi održiva alternativa.

Ko ima manje, može dati manje; oni koji imaju više, mogu dati malo više. Donacija se zasniva na poverenju, zavisno o samoproceni i finansijskim mogućnostima svakoga od nas.

 

PROGRAM

Četvrtak, 31. avgust:

22č: B.R.A.I.N. (Mathrock, Novi Sad) + Straight Mickey and the Boyz (rock and roll/blues/jam, Beograd)

Petak, 01. septembar:

22č: Vasko Atanasoski (Skoplje) + Žen (Post-Math-Dreamy-Synth-Electro-Psy Rock, Zagreb) + Auf Wiedersehen (Kul Rok da Pop/Electro minimal garage dance music, Beograd)

Subota, 02. septembar:

22č: Harvo Jay (Meth Rock/Noise Pop, Osijek) + Nežni Dalibor (Indie Rock, Beograd/Vranje) + Umreti Fit (Yu Wave, Segedin)

Nedelja, 03. septembar:

22č: Sana Garić (Indietronica/Electronic, Beograd) + DJ duo Psychos (Progressive Psytrance, Banja Luka)

 

Kompletni program Festivala samoorganizovanja možete pronaći ovde.

 

Start: 31. Aug '17. 22:00
End: 03. Sep '17. 23:55

GRAFFITI radionica

Pozivamo zainteresovane crtače, slikare, street art umetnice i umetnike, kao i sve druge koji se zele isprobati u graffiti umetnosti i upoznati se sa procesom stvaranja grafita, bez obzira na godine, dosadašnje iskustvo i veštine, da se prijave na graffiti radionicu koja će se održati 1. i 2. septembra na dvorištu Crne kuće.

U okviru radionice, učesnici_e će se upoznati sa svim zakonitostima graffiti umetnosti i proći sve faze stvaranja graffita, od ideje do konačnog rada na zidu. Saznaće nešto više o poreklu, različitim tehnikama i materijalima, o stilovima i uticajima.

Na kraju radionice, učesnice_i će napraviti sopstveni mural, kao završni projekat, na zidu dvorišta CK13.

Radionica se održava u okviru Festivala samoorganizovanja u toku kojeg će polaznici moći komunicirati sa drugim učesnicima i gostima i predstaviti im smisao, značenje i poruku graffita koje iscrtavaju.

Graffiti koji nastanu sluziće kao pozadina za društvene događaje i buduća dešavanja u Crnoj kući.

Učešće je besplatno, materijal obezbeđen, a ukupan broj učesnica i učesnika ograničen je na 8. Ponesite samo adekvatnu odeću i obuću. Na radionicu se može prijaviti i grupa koja želi da radi zajedno, ali ne veća od troje.

Prijavu šalji do 31. avgusta na mejl: office@ck13.org sa naznakom: za graffiti radionicu. Uz prijavu napiši u slobodnom stilu i nekoliko rečenica o sebi: šta te zanima, čime se baviš, koje bi ideje zelela_o da podeliš sa drugima.

Start: 01. Sep '17. 12:00
End: 02. Sep '17. 16:00

Zeleni alati: radionica aktivističkih stensila

Petak, 01.09.2017. / 15h

Festival samoorganizovanja

 

Pozivamo sve zainteresovane, bez obzira na dosadašnje iskustvo i veštine, da se prijave na radionicu aktivističkih stensila koja će se realizovati u okviru Festivala samoorganizovanja, u petak, 1. septembra sa početkom u 15h.

Želite da širite svoje poruke po gradu? Želite da svojim porukama stvarate kritičnu masu? Zanima vas street art i aktivizam?

Onda je ovo radionica za vas.

Učešće je besplatno, materijal obezbeđen.

Prijave šalji do 28. avgusta na mejl: office@ck13.org sa naznakom (subject): za radionicu aktivističkih stensila ili možete okušati sreću i pojaviti se u Crnoj kući drugog dana Festivala, od 15h.

Radionicu vode Predrag Momcilović i Natalija Gojak, aktivisti Zelene omladine Srbije.

Stensili ili šabloni su veoma popularan način ispisivanja parola, oslikavanja simbola i uopšte izražavanja u svetu ulične umetnosti i gerila aktivizma.

Kao način senzibilisanja javnosti o društvenim problemima, stensili su brza i jednostavna, a učinkovita metoda koja uz to može imati i umetnički karakter. Neposrednim angažmanom u javnom prostoru, preko slike koja se lako i brzo umnožava, prenosi se poruka većem broju ljudi.

Radionica se sastoji iz teorijskog i praktičnog dela. Teorijski deo posvećen je mogućnostima aktivističke upotrebe stensila; pričaćemo o tome zašto pravimo stensile, koja im je svrha, na koji način najbolje možete preneti svoju poruku. Koristićemo se simbolima koji karakterišu borbu za ljudska i životinjska prava, ekoaktivizam, feminizam, antifašizam, i koji prenose i šire vrednosti slobode, jednakosti i solidarnosti, i kreirati aktivističke poruke koje ćemo moći upotrebiti u javnom prostoru.

Poželjno je poneti laptop i/ili omiljeni pribor za crtanje, i svaki drugi materijal koji vama ili drugima može pomoći u ovom procesu.

Dođi, nauči i izradi svoj stensil!

Start: 01. Sep '17. 15:00
End: 01. Sep '17. 19:00

Community arhive: Centar za dokumentiranje nezavisne kulturne scene (Zagreb)

U petak, 1. septembra od 16 časova u okviru Festivala samoorganizovanja, Centar za dokumentiranje nezavisne kulture iz Zagreba će predstaviti svoj rad.

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture je zamišljen i pokrenut kao fizički i virtuelni arhiv otvorenog tipa koji na jednom mestu objedinjuje sve materijale nastale na hrvatskoj nezavisnoj kulturnoj sceni od početka devedesetih godina do danas. Na taj način Centar sudeluje u sabiranju znanja i informacija koje su dostupni javnosti, a koji mogu da služe za dalja istraživanja, analize i tumčenja ovog dinamičnog polja kulturne i umetničke proizvodnje.

Koji je smisao i funkcija nezavisnih i community arhiva?
Zbog čega i kako nastaju?

Hisilicon Balong

Hisilicon Balong

Na Festivalu će se govoriti o dosadašnjem radu Centra za dokumentiranje nezavisne kulture sa naglaskom na saradničke principe rada i iskustvo umrežavanja s drugim nezavisnim arhivima i bibliotekama kroz praktičnu razmenu znanja i resursa i zajedničke zagovaračke aktivnosti. Posebno će se istaći društvena uloga community i nezavisnih arhiva, mogućnosti demokratičnog i bottom up arhiviranja i razvoja saradnji između vaninstitucionalnog i institucionalnog polja.

 

 

radionica3

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture je community arhiv nezavisne kulturne scene koji u Zagrebu vode dve organizacije – Kulturtreger (Booksa) i Kurziv (Kulturpunkt.hr).

Centar je otvoren u decembru 2011. godine u prostoru kluba Booksa i od tada radi kao otvoreni arhiv materijala proizvedenih u polju nezavisne kulture u Hrvatskoj, od početka devedesetih godina do danas. Centar prikuplja štampane materijale (knjige, časopise, kataloge, postere, flajere), audio i video materijale (muziku, filmove, dokumentarne snimke, umetničke radove), fotografije, pressclipping i promotivne dodatke proizvedene u polju nezavisne kulture. U Centru se oni čuvaju, digitalizuju i nude javnosti na besplatno korišćenje u istraživalačke svrhe. Centar je u tom smislu jedinstveno mesto informisanja o razvoju nezavisne kulturne scene u Hrvatskoj. Deo je projekta “Abeceda nezavisne kulture” kojem je cilj beležiti, promovisati i istraživati nezavisnu kulturu u Hrvatskoj. Osim Centra, njegov ključan segment je arhiv usmene istorije nezavisne kulturne scene na portalu Kulturpunkt.hr, a uz ove dve temeljne arhivske delatnosti, u sklopu Abecede sprovode se razne dodatne aktivnosti: organizacija javnih tribina, otvorenih razgovora i izložbi, radijska emisija ‘Abeceda nezavisne kulture’ koja se ostvaruje u saradnji sa Radio Studentom, edukativni programi za organizacije nezavisne kulture, kao i za studente informacijskih nauka i volontere, te umrežavanje s pojedincima i organizacijama civilnog društva na aktivnostima arhiviranja i digitalizovanja materijala, ali i zagovaranja za poboljšanje uslova za rad na dokumentovanju civilnog društva.

Cenar za dokumentiranje nezavisne kulturne scene predstaviće Dunja Kučinac (Kulturtreger).

Start: 01. Sep '17. 16:00
End: 01. Sep '17. 18:00

Aktivistički magazin Liceulice

Kupujući Liceulice pomažete mnogima, a čitajući Liceulice pomažete sebi.

Vreme je da LICEULICE osvoji i nove gradove!

Pozivamo vas na promociju aktivističkog magazina Liceulice i razgovor sa članicama organizacije koji će se održati u okviru Festivala samoorganizovanja u petak, 1. septembra od 17č.

Saznaćete na čiju inicijativu je nastao magazin Liceulice i sa kojom idejom, kako se razvijao i kako danas funkcioniše; ko su prodavci magazina.

Članice organizacije LICEULICE predstaviće svoj rad, a moći ćete i kupiti magazin, postere, razglednice i majice sa ilustracijama iz magazina (ŠTENDERAJ) i na taj način podržati rad organizacije.

liceuliceštenderajliceuliceštenderaj2

LICEULICE je program koji već sedmu godinu doprinosi ekonomskoj i socijalnoj inkluziji najugroženijih članova našeg društva, pružajući im najrazličitije vrste direktne pomoći i podrške.

Program je najprepoznatljiviji po istoimenom magazinu.

 

liceulice ulični prodavacMagazin „Liceulice“ izlazi jednom u dva meseca, a distribuira se kao ulične novine kroz organizovanu mrežu prodavaca koju čine pripadnici najmarginalizovanijih grupa građana (mladi ljudi koji žive i/ili rade na ulici, osobe sa smetnjama u razvoju, beskućnici, samohrane majke, osobe sa invaliditetom).

Liceulice košta 150 dinara, a polovina ostvarenih prihoda od prodaje ostaje prodavcima, dok se preostala sredstva koriste za dalji razvoj projekta, dodatni rad na integraciji prodavca i druge različite inkluzivne programe pod istim imenom.

Magazin Liceulice (uz veb portal, društvene mreže i druga izdanja) uspeo je da se profiliše kao jedinstvena medijska platforma u celom regionu, namenjena afirmaciji aktivizma i promociji vrednosti građanskog društva.

Podršku magazinu daju i njegovi stvaraoci, pripremajući, pišući, ilustrujući i reklamirajući svoj magazin dobrovoljnim, neplaćenim radom.

Nedavno se pojavio 38. broj magazina, koji se, kao i do sada, bavi temama koje drugi radije preskaču ili se njima bave na neadekvatan, senzacionalistički način.

liceulice38.broj

 

Start: 01. Sep '17. 17:00
End: 01. Sep '17. 18:30

(Samo)organizovanje na nezavisnoj muzičkoj sceni (okrugli sto)

Priključite se otvorenom razgovoru na temu (samo)organizovanja na nezavisnoj muzičkoj sceni koji ćemo pokrenuti sa lokalnim i regionalnim protagonistima iste: članicama benda Žen iz Zagreba, Vaskom Atanasoskim iz Skoplja i Rebuild kolektivom iz Novog Sada.

Samoorganizovanje je uvek u sprezi sa težnjom ka postizanju nezavisnosti od nametnutih okvira društvenog i individualnog života. Kada govorimo o samoorganizovanju na nezavisnoj muzičkoj sceni, govorimo o alternativnim vidovima organizovanja individualnog i kolektivnog života muzičara i publike. Ono može da ima različite oblike, a tiče se procesa stvaranja muzike, njene diseminacije, uživanja, izvođenja…

Bez pretenzije i teorijskog imperativa da mapiramo i izložimo sve momente onog “nezavisnog” u muzici, razgovaraćemo o svojim iskustvima i iz vlastitih pozicija, promišljajući pri tom političke posledice i potencijale našeg delovanja. U suprotnom, naše se prakse gube u svakodnevnim događajima i u nedogled otvaramo već izvikano pitanje “scene”, ispuštajući iz vida da svaka situacija ima svoje političke preduslove i posledice koje ostaju nereflektovane.

Ovaj okrugli sto će biti održan u okviru Festivala samoorganizovanja.

Start: 01. Sep '17. 19:00
End: 01. Sep '17. 21:00

Vasko + Žen + Auf Wiedersehen – UHO, GRLO, NOISE, 2. DAN

U okviru drugog dana Festivala samoorganizovanja u muzičkom delu programa koji nosi naziv UHO, GRLO, NOISE nastupiće muzičar Vasko Atanasoski iz Skoplja, kao i bendovi Žen iz Zagreba i Auf Wiedersehen iz Beograda.

—————————–

Vasko Atanasoski (vokal, gitara, sempler) peva ljubavne pesme!

Vasko Atanasoski, jedan od najaktivnijih muzičara na underground muzičkoj sceni u Makedoniji, član benda Bernays Propaganda i nekadašnjeg XAXAXA, pokretač inicijative Napravi Zaedno, organizator koncerata i turneja mladih makedonskih bendova, objavio je četiri solo EP-a: Reka, Canada via Mexico, Koga ljubovta e najdaleku, Koga te nema.

Na ovom nastupu na gitari će mu se pridružiti Ljupa Angelov, kompozitor, multiinstrumentalista i frontmen makedonskog rock benda The John.

—————————–

Žen je zagrebački četvoročlani audio-vizuelni sastav čiji se zvuk može opisati kao mešavina shoegazea i post-rocka, a čine ga: Eva Badanjak (gitara, vokali, sintevi), Sara Ercegović (bubnjevi, sintevi, vokali), Ivona Ivković (bas, sintevi, vokali) i Tanja Minarik (live vizualizacije).

Žen dekonstruiše rodne stereotipe, preskače i spaja granice zvučne i vizuelne umetnosti, priziva putovanja obojena dvoglasnim, a ponekad i troglasnim porukama kroz progresivnu simbiozu gitare, basa, bubnjeva i sintisajzera. Ako bismo pokušali žanrovski da odredimo šta to tačno Žen svira, najbliža definicija bi bila da sviraju kompleksni indie-rock sa mnogobrojnim stilskim i žanrovskim karakteristikama: od post-rocka, kraut-rocka, post-punka, shoegazea, math-rocka do dream popa i eksperimentalne elektronike.

 

 

Iza sebe imaju dva albuma I onda je sve počelo Jantarkao i brojne nastupe širom Evrope, dok se izdanje novog albuma planira na jesen ove godine. Od ove godine sarađuju i sa Moonlee records, a od nedavno se njihova muzika čuje i na legendarnoj radio stanici KEXP.

Žen nije samo bend, već samoodrživi kolektiv koji deluje po DIY principima: sve što mogu rade same, vođene krilaticom: “Napravi sam što možeš jer tad znaš da će se to i dogoditi”. Snimile su albume, sagradile vlastiti prostor za probe, izradile vizuelni identitet i pripadajuće im proizvode, umrežile se sa srodnim bendovima i postale deo nezavisne evropske rock scene.

Paralelno sa ovim, lansirale su DIY platformu „ŽivŽarŽur” za organizaciju srodnih i prijateljskih bendova koji dolaze u Zagreb. Ime platforme je nastalo skraćujući reči – život, žar, žurka. Platforma ŽivŽarŽur je zasnovana na prijateljstvu, podršci, poverenju i solidarnosti. Smeštaj je zagarantovan, kao i svirka, a ulaz na koncerte je besplatan. Na posetiocima je da procene koliko je dolazak na svirku zaista imao smisla tako što će dobrovoljno izdvojiti određenu sumu novca i donacijom pokazati koliko cene ono što su čuli i videli.

———————————————–

Auf Wiedersehen je beogradski rokenrol/elektro bend kojeg odlikuje minimalistički pristup muzici, uz repetitivni gruv, energiju i zvuk koji ne podleže nikakvim kompromisima i stereotipima. Pod uticajem različitih talasa, a da pri tom ne pripada ni jednom, zvuk benda se može okarakterisati kao garažni disko, elektro bluz ili “electro-no wave-disco punk”. Oslonac na gruvu i gitarski repetitivni rif, daju njihovoj muzici plesni karakter ostajanjem na energičnim rokenrol osnovama.

Žanrovski, svoju muziku Auf Wiedersehen određuje kao Kul Rok da Pop.

KUL – minimalistički pristup, elektronika, ritam mašine i sintisajzeri
ROK – garaža, pank, rokenrol, bluz
DA – uvek jasno i glasno
POP – sve pobrojano sa jakim gruvom

Bend je koncertno aktivan, svira u underground klubovima i na festivalima u čitavom regionu. Koncertno izvođenje je otvorenije forme, sa elementima improvizacije. Ukoliko vam se đuska, a da to nije ono uz šta uobičajeno đuskate, Auf Wiedersehen će zadovoljiti izvesne kriterijume nekompromisnosti i oslonca na gruvu koji vašim kolenima i kukovima u pokretu ulivaju izvesnu dozu autonomnosti.

Šest godina nakon nastanka, u junu 2016. godine, napokon su objavili debi album koji nosi ime benda. Osnovna težnja pri pravljenju albuma je bila da se uhvati energija sa koncerata. Čekanje se isplatilo, jer je rezultat fenomenalan: numere se valjaju u gruvu i ne dozvoljavaju vam da ostanete mirni dok ih slušate.

Album možete preslusati na njihovom youtube kanalu. 

Od svog nastanka, bend je promenio nekoliko postava i trenutno nastupaju kao duo koji čine Milan Jakonić i Vlada Dražić.

————————–

Ulaz je na donacije.

Doniraj i podrži scenu kojoj i sam_a pripadaš!

Donaciju vidimo kao jedan oblik participacije (nasuprot konzumerizmu, elitizmu i vladajućim ograničenjima u kapitalizmu) kojom se ističe solidarnost i podrška, briše granica između organizatora, izvođača i posetilaca i na taj način gradi održiva alternativa.

Ko ima manje, može dati manje; oni koji imaju više, mogu dati malo više. Donacija se zasniva na poverenju, zavisno o samoproceni i finansijskim mogućnostima svakoga od nas.

Start: 01. Sep '17. 22:00
End: 01. Sep '17. 23:55
iCal Import