Muzički događaj 05. Apr 14. 22:00

Tagovi

Goribor

Rapsrodate su sve karte za koncert Gpribora 4. aprila u CK13 i neće biti prodaje karata na ulazu tog dana. Zbog velikog interesovanja organizujemo još jedan koncert Goribora 5. aprila! Karte po preptrodajnoj ceni od 400 rsd se mogu kupiti u CK13 od 15. marta svakog dana od 16h do 23h i nedeljom kada ima programa. Na dan koncerta karte će biti 600 rsd. Zbog kapaciteta kluba broj karata je ograničen!

Goribor će, zbog velikog interesovanja, izaći pred novosadsku publiku i 05.aprila u Omladinskom centru CK13 i predstaviti aktuelni dvostruki album Evo je banja, kao i aktuelni singl “Jureći ljubav”.

Bend je bio na kreativnoj koncertnoj pauzi iz koje se izrodila nova pesma. Aleksandar Stojković ST je početkom godine u studiju Kramasonik, u saradnji sa braćom Sinkauz (East Rodeo,…day of the year), Nedimom Čišićem (Vuneni) i Hrvojem Nikšićem na klavijaturama snimio pesmu “Jureći ljubav”.

Goribor je i dalje na A listi današnjih grupa na području ex-Yu. Njihova je muzika mešavina trip hopa i iščašenog bluza uvaljanog u hipnotizirajući loop, a njihovi tekstovi čiji je autor Aleksandar Stojković ST nabijeni su snažnim emocijama i ličnim iskustvom života koji ga boli i grebe.

Muzika Goribora je “metafizika života, stanje svesti, uma i osećajnosti”. Njihova muzika je “hrabro i beskompromisno ogoljivanje duše”. A snimili su tek dva albuma: Goribor i dvostruko izdanje Evo je banja (Dancing Bear).

Album Evo je banja i dalje je jedan od neizostavnih muzičkih izdanja balkanske post-tranzicijske ere, ujedno i jedan od najznačajnijih kad je reč o urbanoj sceni regije. Album je snimljen u studiju “Partyzan” u Puli, a producirao ga je Edi Cukerić koji je u karijeri radio sa bendovima Hladno Pivo, Bambi Molesters, Let 3, Gustafi, One piece puzzle i mnogim drugim. Gosti na snimanju bili su Alen i Nenad Sinkauz iz benda East Rodeo, Leon Brenko i Davor Milovan Bili iz grupe The Chweger, Miloš Vojvodić iz benda Eyot i glumica Dijana Vidušin.

Nakon više nego uspešne prošlogodišnje promotivne turneje povodom izlaska aktuelnog albuma “Evo je banja” (2013), Goribor će i 2014. biti koncertno aktivan. Bend u martu kreće na drugi deo velike turneje po regionu i Evropi.

Pre novosadskih koncerata zakazanih za 04.i 05. april u CK13, Goribor će nastupiti 07.03 u Sarajevu (Cinemas Club) i 08.03. u Splitu (Club Quasimodo).

U CK13, 05. aprila će im predgrupa biti muzički sastav Sizife, daj kamen!

 

 

Podeli na:

facebook twitter